Virta pyrkii pois kiekkokontrollileimasta

Aikakausi Kuopiossa nosti turkulaisen Pekka Virran suorastaan kiekkokontrollijääkiekon oppi-isäksi. Porissa se ei ole uudelle valmentajalle suositus vaan rasite. Karhukaupunki on tottunut rymistelyyn ja suoraviivaisuuteen.


– Olen tietoinen tästä kiekkokontrollileimasta, mutta sitä en ymmärrä, että se on nyt kääntynyt negatiiviseksi. Tässä unohdetaan, että olen valmentanut ja pelannut vähän toisenlaistakin kiekkoa, Virta jyrähtää.


– Tiedän porilaisen mentaliteetin ja porilaisen kiekon hyvät asiat eli intensiteetin, lauantai-illat ja täydet hallit. Ei se ihan niin yksinkertaista ole, että otetaan yksi kiekkokontrolli asiaksi, jota saa selittää joka helvetin ihmiselle.

Persoonana Virta on helppo mieltää Ässien valmentajaksi. Mies on sopivan rosoinen, suorasanainen ja värikäs. Kun Virta marssii urheilujohtaja Mika Toivolan rinnalla lehdistötilaisuuksiin, on luvassa suoraa tykitystä.


Ässät sai kahdeksi seuraavaksi kaudeksi valmentajan, joka ymmärtää, mistä satakuntalaisessa jääkiekossa pohjimmiltaan on kyse. Pelivuodet Ässissä ja Lukossa jättivät positiivisia muistijälkiä.


–  Vaikka tuolla muualla on valmentanut, nämä ovat aina olleet hienoja paikkoja. Koen kuitenkin olevani tavallaan tämän seudun kiekkokasvatti, Virta kuvailee.

Mitä Virta lupasikaan, kun hän tuli Poriin pelaajana vuonna 1995? Lue perjantain Länsi-Suomesta.