Virta vie Lukkoa vielä vuoden – sitten on Virtasen vuoro

Marko Virtanen nousee Lukon päävalmentajaksi kaudella 2021-22. Kuva: Jaakko Stenroos / All Over Press

Lukko jatkaa Pekka Virran komennossa vielä tämän kauden jälkeenkin, sillä raumalaisseura on tehnyt nykyiselle päävalmentajalleen vuoden jatkosopimuksen.

Virran seuraajakin on jo kiinnitetty. Lähinnä JYPistä tuttu Marko Virtanen ottaa Lukon komentoonsa kausiksi 2021-23.

Tällä kaudella TPS:ää valmentava Virtanen aloittaa työnsä Lukossa jo ensi kaudella, sillä hänet on nimitetty seuran A-nuorten päävalmentajaksi.

- Tällä hetkellä keskittymiseni on sataprosenttisesti työhöni TPS:n organisaatiossa mutta tämän lajin parissa on kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmat katsottava ja sovittava etukäteen, Virtanen toteaa Lukon tiedotteessa.

- Tarkoitukseni on tuoda omaa tietotaitoni ensin nuorten käyttöön ja samalla oppia tuntemaan Lukon organisaatiota, jonka jälkeen sitten eteenpäin liigajoukkueen kanssa.

Virtanen valmensi JYPiä kaudet 2013-18 ja saavutti jyväskyläläisten kanssa kaksi liigapronssia sekä CHL-mestaruuden.

- Virtanen on tehnyt vuosikaudet tasaisen kovaa jälkeä Jyväskylässä ja sitä samaa odotamme täälläkin, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

- Virtasen sopimusrakenne on kannaltamme juuri sitä mitä halusimme. Saamme miehen taloon sisälle ja samalla meillä on valtakunnan kovin A- nuorten valmentaja.

Pekka Virta pysyy Lukossa myös ensi kaudella. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pekka Virta valmentaa Lukkoa nyt kolmatta kautta. Hän aloitti raumalaisseuran päävalmentajana kaudella 2017-18.

Virran alkuperäinen sopimus oli 2+1-vuotinen, mutta Lukko päätti sopimuksen optiovuoden käyttämisestä nopeasti.

Nyt miehelle sorvattiin sopimus vielä neljänneksi kaudeksi.

- Koen tämän aina luottamuksen osoituksena, kun seura haluaa tarjota mahdollisuuden. Organisaatiossa on tällä hetkellä erinomainen henki ja olosuhteet hyvät, jotka antavat hyvät edellytykset positiivisen ilmapiirin luontiin, Virta toteaa.

- Projektimme ei ole maalissa, mutta hyvässä suunnassa. Joukkueen nuoren rakenteen ja positiivisen asenteen myötä kehitys jatkuu ja tulokset paranevat. Näen tässä erittäin paljon mahdollisuuksia, jotka motivoivat jatkamaan myös seuraavan kauden.