Voitonmarssi jatkui Vaasassa – Lukko on Liigan kuumimpia joukkueita

Raumalaisjoukkue otti Vaasassa jo kahdeksannen voittonsa putkeen. Slovakialaishyökkääjä Kristian Pospisil iski taas tehot 2+1.

Kuukaudessa ehtii tapahtua jääkiekkoliigassa paljon. Kolmisen viikkoa sitten Lukko oli pienessä kriisissä.

Joulupyhien ympärille mahtui neljän ottelun jakso, jonka aikana raumalaisjoukkue hävisi kolmesti, eikä saanut yhtään kolmen pisteen voittoa.

Ote suorasta pudotuspelipaikasta näytti kirpoavan. Kärsimättömimpien kannattajien keskuudessa alkoi asiaankuuluva kuhina päävalmentaja Pekka Virran asemasta.

20.12. Vaasan Sport haki Lukosta 1–4-voiton ja aloitti alakulojakson.

23.12. Sport tiedotti jatkosopimuksesta päävalmentaja Risto Dufvan kanssa. Valmentajaa vaihtanut Sport oli oikaissut kurssiaan ja napannut Dufvan yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta 15 pistettä.

30.12. Lukko ja Sport kohtasivat uudelleen Raumalla. Lukko raastoi tuskaisten vaiheiden jälkeen ja Lassi Lehtisen torjuntojen turvin voittolaukauskisassa 3–2-voiton. Tuon voiton jälkeen Lukko ei ole menettänyt liigassa pistettäkään.

22.1. Lukko haki Vaasasta voiton lukemin 2–4 (0–1, 2–2, 0–1). Lukko porskuttaa nyt kahdeksan ottelun voittoputkessa ja taistelee jo pudotuspelien kotiedusta. Sport taas on suistunut kierteeseen, jossa viimeisestä 11 ottelusta on irronnut vain kaksi voittoa ja seitsemän pistettä.

Lukon kanssa vastaavaan voittokulkuun on pystynyt viime aikoina vain kuntopuntarin kärkisijoilla niin ikään keikkuva KooKoo. Kouvolalaisjoukkue on raapinut pisteitä 12 edellisestä ottelustaan ja voittanut peleistä 11.

Koivistoinen viihtyy Vaasassa

Keskiviikkona Lukko teki pesäeron sarjajumboon erikoistilanteissa. Sportille vihelletystä kolmesta kaksiminuuttisesta Lukko rokotti kahdesti.

Lukon ykkösylivoima esintyi uusitussa koostumuksessa. Kun Toni Koivisto oli varotoimenpiteenä sivussa, Ilkka Heikkinen, Justin Danforth, Sebastian Repo ja Kristian Pospisil saivat maskimiehekseen Eetu Koivistoisen.

Koivistoinen kiittikin vastuusta ja Kristian Pospisilin mainiosta syötöstä heti ja tuuppasi takatolpalta tyhjiin Lukon 0–1-maalin.

Koivistoinen on viihtynyt Vaasassa, sillä liigauransa kahdeksassa ottelussa Kuparisaaressa hyökkääjä on iskenyt tehot 3+2.

Koiviston poissaolo laattoi kolmosketjun uusiksi. Hänen paikkansa Koivistoisen ja Linus Nymanin rinnalla otti Niklas Ylitalo. Jonne Tammelan käytöskympin takia ketjuja piti tosin sekoittaa kesken ottelun.

Lukon toinenkin ylivoimakentällinen sai onnistumisen.

Sport-vahti Stefan Steen onnistui kevätjuhlaliikkeillään pysäyttämään maaliviivalle Pospisilin ja Revon kombinaation, mutta heti seuraavan aloituksen jälkeen ruotsalaispuolustaja Robin Press ampui Lukon 0–2-johtoon.

Sportinkin ylivoiman aikana tapahtui. Kesken kotijoukkueen kolmannen pakkopelin Lukko iski alivoimamaalin, jossa oli jo ratkaisun makua.

Sentteri Justin Danforth jatkoi Lukon pakkipäässä isot minuutit vääntäneen Lukas Klokin purun Pospisilille.

Steenin kanssa nokikkain päässyt slovakki täräytti tavaramerkkilämärinsä (147 km/h), joka olisi lävähtänyt vaikka veskarin läpi.

Jäähyt käänsivät vielä ottelun suunnan. Sport ei ollut tehnyt viiteen erään maaliakaan, mutta räppäsi sitten niitä toisen erän loppuun kahteen minuuttiin kaksi.

Kahden miehen ylivoima oli juuri umpeutunut, kun Aki Gröndahl suti takatolpalta 1–3-kavennuksen.

Vielä ennen erätaukoa Juho Liuksiala unohtui maalinedustalle vapaaksi ja Toni Kallella antoi maalin takaa hänelle tykinruokaa.

Revon sanat jäivät voimaan

Päätöserään Sport sai viritettyä pienen paineen. Lukon maalilla torjunut Oskari Setänen kirjautti 25 torjunnastaan 10 kolmannessä erässä.

Ratkaisumaalin löi tyhjiin Kristian Pospisil, joka teki jo toiseen peräkkäiseen peliin 2+1 tehopistettä. Pelaamassaan kuudessa ottelussa tammikuussa hyökkääjä on viimeistellyt jo tehot 6+3.

Kolmen pisteen mies oli myös kolme syöttöpistettä kerännyt Justin Danforth.

Sebastian Repo kommentoi ennen ottelua Telia TV:n haastattelussa, miksi Lukko on voittoputkessa.

– Olemme pelanneet myös tiukkoja pelejä, mutta olemme syöneet kiekkoa ja tehneet oikeita ratkaisuja. Meillä on hyvä boogie päällä. Olemme pystyneet jylläämään neljällä ketjulla ja ilmassa on hyviä merkkejä, Repo sanoi.

Lausunto pitää edelleen kutinsa, vain voittoputken pituus kasvoi yhdellä ottelulla.