Voittavaa jääkiekkoa ilman voittoa - Lukon avausvoitto antaa yhä odotuttaa itseään

KalPa ratkaisi pisteiden kohtalon ottelun päätöserässä Jaakko Rissasen ja Toni Hyvärisen maaleilla.

Rauman Lukon avausvoitto antaa yhä odotuttaa itseään. Vaikka Lukko hallitsi kenttätapahtumia etenkin toisessa erässä lähes mielin määrin, Kuopiossa maalisarake jäi korkkaamatta.

KalPa ratkaisi pisteiden kohtalon ottelun päätöserässä Jaakko Rissasen ja Toni Hyvärisen maaleilla ja voitti lukemin 2–0 (0–0, 0–0, 2–0).

Pelillisesti Lukko oli piristynyt lauantaisesta Lahden-vierailusta.

Jos kauden kahdessa aiemmassa ottelussa takaiskut ovat tulleet puolustuspään karkeista virheistä, nyt maalit olivat tekemätön paikka niin puolustukselle kuin hyvän ottelun pelanneelle maalivahti Oskari Setäselle.

– Tänään pelattiin sellaista peliä kuin voittava jääkiekko vaatii. Toisen erän hallinta olisi pitänyt kapitalisoida maaliksi. Mutta jos tuloksena on häviö, silloin se on aina häviö, Lukon päävalmentaja Pekka Virta summasi.

KalPan sankari oli maalivahti Denis Godla, joka piti nollan 31 torjunnallaan Setäselle kertyi vain 13 torjuntaa eli tasan saman verran kuin Godlalle toisessa erässä.

– Pelasimme hyvin, mutta kaaduimme omaan saamattomuuteemme, Virta arvioi.

Lukko menetti kamppailun avauserässä Andrew Gordonin. Roni Seväsen viivalaukaus kimmahti KalPan Aleksi Klemetistä kanadalaisen kasvoihin.

Kuukauden lainapestillä SHL-joukkue Linköping HC:sta Raumalla pelaava Gordon poistui verta valuvana välittömästi pukuhuoneen puolelle. Otteluun hän ei enää palannut.

– Todella harmittava loukkaantuminen ja vieläpä heti ottelun alkuun. Tuollaiset sotkee aina vähän pakkaa. Gordon olisi ollut juuri sellainen pelaaja, joka olisi voinut sen ratkaisevan tahtomaalin iskeä, Virta totesi.