Voitto lipesi Feran B:ltä Kempeleessä: "Sössittiin eka jakso ja sen jälkeen oltiin lampaita"

Kempele vei tuurikunnarin turvin ensimmäisen jakson ja lopulta koko ottelun lukemin 2–0 (5–4, 6–1).

B-tyttöjen Superpesiksen maanantainen pudotuspeliavaus näytti vielä ensimmäisen jakson lopulla hyvältä Feran kannalta.

Raumalaiset johtivat Kempeleessä jaksoa 2–4, kun ensimmäisen vuoroparin unelmastartissa Mette Henriksson, Sonja Töyrylä, Senna Sinisalo ja Heini Viitanen olivat lyöneet vuorollaan etenijän kotipesään.

Sitten mailaan tarttui kotijoukkueen Annika Linna, jonka lyönti pomppi kunnariksi molempien Feran koppareiden räpylöiden alta. Kempele vei lyönnin turvin ensimmäisen jakson ja lopulta koko ottelun lukemin 2–0 (5–4, 6–1).

– Sössittiin eka jakso ja sen jälkeen oltiin lampaita, Feran pelinjohtaja Juho Luoma noitui.

Luoman mukaan hyvän startin jälkeen joukkueen peli-ilme varsinkin sisäpelissä hiipui hiipumistaan.

– Tauolla puhuttiin, että taistellaan loppuun asti, mutta monesti tuollainen ratkaisu vaikuttaa tunteeseen, vaikka mitä yrittäisi tehdä, pelinjohtaja harmitteli.

Kempele lätki toisella jaksolla juoksuja kolme lyöneen Sara-Ella Kemppaisen johdolla. Tinja Töyrylän 6–1-kavennus oli laiha lohtu.

Töyrylä oli ainoa edustusjoukkue Lukossa tällä kaudella pelanneista B-ikäisistä, joka oli matkassa pohjoisessa. Henna Suominen ja Venla Olli aloittavat tiistaina naisten pudotuspelit Lukon riveissä Porissa.

– Ei ottelu heidän poissaoloonsa ratkennut. Tälläkin kokoonpanolla homman olisi pystynyt hoitamaan, kun olisi vain ollut ottajaksi, Luoma totesi.Siinä missä Lukko ja Pesäkarhut urakoivat naisten puolivälieriä rapsakalla kolmen ottelun viikkotahdilla, B-tyttöjen ratkaisupelit pelataan todella väljästi.

Fera emännöi toista osaottelua Raumalla ensi maanantaina. Mahdollinen kolmas peli olisi siitä jälleen viikko eteenpäin.

– Ohjelma on kyllä tosi ihmeellinen. Ensin koko kesä paahdetaan hirveällä tahdilla. Kun hoidamme kotiottelun, niin tulemme tänne vasta kahden viikon päästä ratkaisemaan, Luoma ihmetteli.

Ohjelmassa on hyväkin puolensa. Kun Ykköspesiskin on loppunut, joukkue saa harjoitella ja valmistautua rauhassa kauden tärkeimpään otteluunsa.