Westerholmin kaksoset saapuvat vahvistamaan Lukon hyökkäystä: "Odotamme heidän ottavan kärkipelaajien roolin"

Veljekset saapuvat Raumalle kesäkuun alussa. Kuva: Bobbo Lauhage / AOP

Ruotsalaiset 27-vuotiaat kaksoset Pathrik ja Ponthus Westerholm saapuvat Raumalle vuoden sopimuksilla tuoreesta Ruotsin mestarista Frölunda HC:sta. Veljeksistä Pathrik on vasemmalta laukova sentteri ja oikealta laukova Ponthus on taas laituri.

Pathrik keräsi viime kaudella 51 runkosarjan ottelussa 27 pistettä ja Ponthus 52 ottelussa 20 pistettä.

– Saamme joukkueeseen todelliset ammattipelaajat, jotka ovat pelanneet SHL:ssa erinomaisella tasolla. Pitää nyt muistaa, että puhumme SHL:n aivan huippuorganisaatiosta, joka voitti jääkiekon mestareiden liigan ja Ruotsin mestaruuden. Veljekset olivat siellä merkittävässä roolissa, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee Lukon verkkosivuilla.

– Odotamme heidän ottavan kärkipelaajien roolin. Mikä parasta, tiedämme todella tarkkaan millaisia persoonia he ovat. He elävät jääkiekkoa ja ovat huippu-urheilijoita. Lisäksi vielä huipputyyppejä ja tiedämme, että he tulevat sopeutumaan todella nopeasti joukkueeseen. Siinä mielessä voimme olla luottavaisin mielin.

Westerholmien hankintaprosessi lähti liikkeelle, kun Lukko sai tietää miesten halusta pelata Ruotsin ulkopuolella.

– Olimme heistä heti kiinnostuneita ja aloimme seuraamaan heidän otteitaan. Kävimme myös paikan päällä Ruotsissa katsomassa heidän pelaamistaan. Tässä myös Josef Boumedienne on ollut hyvänä apuna. Kohtalaisen pitkä prosessi tiedonhankintaa ja pelien seuraamista, mutta loppuviimein heidät saatiin ja olen siitä älyttömän tyytyväinen.

Pathrik Westerholm pelaa veljensä tapaan tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa Ruotsin rajojen ulkopuolella. Tavoite on selkeä.

– Tavoitteenani on auttaa Lukkoa olemaan liigan kärkijoukkueita. Suomessa pelaaminen tulee olemaan minulle uusi kokemus ja odotan sitä malttamattomana.

Itseään Pathrik kuvailee työteliääksi hyökkääjäksi, joka pitää kiekosta ja pelinrakentelusta. Sentteri loukkaantui pudotuspelien aikana, mutta uskoo että on täydessä kunnossa, kun kausi alkaa.

Kaksoisveli Ponthus jakaa pitkälti veljensä ajatukset tulevasta kaudesta.

– On samalla sekä jännittävää että hauskaa pelata ulkomailla. Viihdyn myös kiekon kanssa ja toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta maalien muodossa.

Westerholmit ovat pelanneet paljon yhdessä uriensa aikana. Tähän on myös selkeä syy.

– Tiedän aina missä Pathrik on kentällä. Ilman häntä joudun hieman enemmän miettimään ja myös sopeuttamaan omaa pelaamistani.

Lisää aiheesta

Vahvistus tuli: Rony Ahonen palaa HIFK:n paitaan

Vain tilaajille Tuttu torni Tshekistä - David Nemecek oli aloitteellinen osapuoli siirrossa Lukkoon

Lukko nappasi takalinjoilleen jykevän ruotsalaisen

Vahvistus tuli: Ilomäki lähtee Lukosta Luulajaan - "Tämä tuntuu jännittävältä ja luonnolliselta askeleelta"