Westerlund: Tunteen ja yhteistyön lätkää

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi olympiajoukkueen julkistamistilaisuudessa valinneensa Sotshiin joukkueen, joka pelaa tunteen ja yhteistyön lätkää.

– Meillä on pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan peliä nopeasti. Mukana taitaa olla yhdeksän pelaajaa, joilla on keskushyökkääjän tausta, Westerlund laski.

Anaheimin kokeneen hyökkääjän Saku Koivun puuttuminen olympialistalta oli yksi tilaisuuden suurimmista yllätyksistä.

Westerlund kertoi Koivun pudonneen listalta aivan loppumetreillä omasta aloitteestaan.

Koivu sai aivotärähdyksen lokakuun lopulla. Hän palasi harjoituksiin marraskuussa, muttei ole pystynyt harjoittelemaan haluamallaan tavalla. 

Hän ei katsonut olevansa siinä kunnossa, että hänen kannattaa lähteä olympialaisiin.

Koivu pyysi Westerlundin ääneen lukemassa viestissä, että olympiajoukkueeseen valitaan pelaaja, joka on pystynyt valmistautumaan olympialaisiin täysipainoisesti.

Sakun veli Mikko taas valittiin Sotshiin, vaikka Minnesota Wildin kippari on seuran arvion mukaan seuraavan kuukauden sivussa. Koivu kävi nilkkaleikkauksessa.

– Mikko on kertonut, että ennuste olympiakisojen suhteen näyttää hyvältä. Minnesota hoitaa tiedotuksen asiasta, mutta Harri Hakkarainen (maajoukkueen lääkäri) on yhteydessä Minnesotaan, Westerlund kertoi.

Jos Koivu tai joku muu pelaaja on loukkaantunut, hänen tilalleen voidaan valita uusi pelaaja ensimmäiseen olympiaotteluun saakka. Suomi kohtaa olympia-avauksessaan Itävallan 13. helmikuuta.

– Meillä on tässä sellainen kymmenen pelaajan ryhmä, johon on oltu yhteydessä ja he tietävät olla valmiina liittymään joukkueeseen, Westerlund totesi.