Wirmosta siirtynyt Valtteri Sainio ampui heti SalBalle voiton – "Hän teki oikeisiin paikkoihin maalit"

Voitto nosti SalBan pois putoajan paikalta ohi Kirkkonummen Rangersin ja Pirkkalan Pirkkojen.

Valtteri Sainio käveli alkuviikolla ensimmäistä kertaa SalBan pukukoppiin, harjoitteli raumalaisten kanssa viikon ja teki lauantaina debyyttinsä salibandyn Divarissa.

Se oli tehokas, sillä pitkälti kiitos Sainion kahden maalin, SalBa haki ÅIF:lta vieraspisteet maalein 3–5 (0–3, 2–0, 1–2).

– Hän teki oikeisiin paikkoihin maalit, SalBan päävalmentaja Joni Rokosa iloitsi.

Sainio on SBS Wirmon sopimuspelaaja, joka edustaa SalBaa niin kauan, kuin koronarajoitukset pitävät salibandyn Suomisarjan tauolla.

Ensimmäiseen SalBa-peliinsä hänet istutettiin joukkueen kakkosketjuun kokeneen Mikko Immosen ja kapteeni Ville-Petteri Liljan rinnalle.

Ketju teki SalBan maaleista neljä, sillä myös Immonen (1+2) ja Lilja osuivat maaliverkkoon.

– Tässä pelissä pitää antaa erikoismaininnat. Tällä tasolla voittamiseen tarvitaan hyvää maalivahtipeliä, ja uusi kaveri Sainio pelasi hienon debyytin, Rokosa kiitteli.

Pelikuntoon loukkaantumisen jälkeen toipunut maalivahti Jani Lahti torjui 21 laukausta.

– Olihan tämä tärkeä voitto. Haluan nostaa esiin sen, että saimme kaikki pelaamassa olleet jätkät mukaan tämän viikon kaikkiin harjoituksiin, ja se näkyi varsinkin ensimmäisessä erässä, Rokosa kertasi.

– Meillä oli hyvä, rento lataus matsiin, ja ensimmäisessä erässä veimme 5–5-peliä mun mielestäni selvästi.

Niko Kaerla, Lilja ja Sainio hankivat maaleillaan SalBalle johtoaseman.

– Toisessa erässä näkyi, että ei ole oltu missään voittoputkessa. Pieni kammo siinä alkoi tulla, Rokosa myönsi.

– Kolmenteen erään painotin, että puolustamaan ei lähdetä, vaan voitetaan hyökkäämällä. Se on onneksi toimi.

SalBan kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla juuri Rangersia vastaan. Koronarajoitusten vuoksi ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä.