Yhden pisteen nihkeä ilta

Lukko paransi peliään ottelun loppua kohti, kuin se kuuluisa sika juoksuaan ja tuli ottelun lopussa väkisin tasoihin. Matsi eteni lopulta voittolaukauskisaan asti, jossa lisäpisteen korjasi KalPa. Ratkaisevan maalin iski Janne Keränen, joka on varsin tuttu raumalaiselle kiekkokansalle.

Lukko aloitti matsin todella terävästi, sillä kiekko oli ensimmäisen kerran Eero Kilpeläisen selän takana vain 41 sekunnin pelin jälkeen. Olli Sipiläinen sai mainion syötön maalin takaa Jonne Virtaselta, eikä Sipiläinen erehtynyt hyvästä paikasta. Kauaa Lukon johto ei kuitenkaan säilynyt, sillä Janne Keränen rankaisi vanhaa joukkuettaan vain pari minuuttia myöhemmin.

Aivan alkua lukuunottamatta, KalPa oli hallitsevampi osapuoli kahdessa ensimmäisessä erässä. Lukko ei pysynyt millään kalakukkojen vikkelien pelaajien liikkeessä mukana ja oli jatkuvasti pulassa. Kunnon tekopaikkoihin Lukko ei päässyt kuin ylivoimalla. Kuopiolaiset siirtyivätkin johtoon toisen erän puolivälissä, kun Michal Birnerin ohjaus livahti Ryan Zapolskin selän taakse.

- Saatiin erinomainen alku otteluun, vastustaja vain pääsi liian nopeasti tasoihin. Toinen erä oli meille selkeästi hankalin. Ollaan vielä joukkueen muodostumisvaiheessa ja pari ensimmäistä peliä tuo taakkaa harteille. Lopussa otettiin kuitenkin ote ja se palkittiin yhdellä maalilla. Lähellä oli, ettei palkittu kahdella maalilla, tiivisti ottelun Risto Dufva.

Lukko tuli päätöserään kuitenkin selkeästi paremmalla liikkeellä. Vieläkään vauhti ei ollut KalPan luokkaa, mutta selkeä tason nosto oli nähtävissä. Lukko niittasi tasoituksen väkisin kolmannen erän lopussa, kun KalPa sekoili itselleen kahden miehen alivoiman. Kauden aiemmat kahden miehen ylivoimat Lukko on onnistunut sössimään, mutta nyt rävähti komean kuvion päätteeksi. Ville Vahalahti sai kunnian tintata kiekon verkkoon.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, vaikka KalPa olikin lähellä maalintekoa päästyään ylivoimalle.

- Hyvin jätkät taisteli jatkoajan alivoiman, kiitteli Dufva suojattejaan.

Lukon ottelut jatkuvat lauantaina, kun Raumalle saapuu TPS. Nähtäväksi jää jatkuuko nihkeys vai alkaako kotihurmos pikkuhiljaa löytyä.

Illan puhallus

KalPan päävalmentaja, Pekka Virta, kävi todella kuumana ottelun kolmannessa erässä, kun kuopiolaisille puhallettiin toinen peräkkäinen jäähy.

- Hieno voittaa, siitä ei ole kahta sanaa. Silti ottaa isosti päähän viimeinen puhallus. Ei tuossa tilanteessa kuulu pelin henkeen puhaltaa tuollaista jäähyä, kihisi Virta ottelun jälkeen.

Myös otteluvalvojana toiminut Seppo Lindroos oli Virran kanssa samoilla linjoilla.

Illan tyhjä maali

Aaron Gagnon pääsi matsin loppupuolella unelmapaikkaan. Täysin tyhjä maali odotti edessä, mutta niin vain mies onnistui nostamaan kiekon ohi maalin. Gagnon ei ole vielä parhaassa vireessään, mutta eiköhän homma ala kohtapuoliin tasoittua entisiin uomiinsa.

Lukon tähdet

*** Ville Vahalahti

** Ryan Zapolski

* Olli Sipiläinen

Maalit:

1-0 Olli Sipiläinen (Jonne Virtanen, Harri Tikkanen)

1-1 Janne Keränen (Tomas Kubalik)

1-2 Michal Birner (Arttu Ilomäki, Juuso Riikola)

2-2 Ville Vahalahti YV2 (Teemu Nurmi, Aaron Gagnon)

2-3 Keränen VL