Yksi britti palasi Pallo-Iiroihin, kaksi japanilaista tuli testeihin

James Whiting palaa Pallo-Iiroihin. Lisäksi seura katsastaa kaksi japanilaispelaajaa.

| Päivitetty

Kesken viime kauden Pallo-Iiroihin siirtynyt James Whiting nähdään suomalaisilla pelikentillä myös tulevalla kaudella. Whiting on jo mukana raumalaisseuran harjoituksissa, ja hänen kanssaan on tehty vuoden jatkosopimus.

Portsmouthin organisaation kasvatti saapui viime toukokuussa Pallo-Iirojen testiin yhdessä Oscar Johnstonin kanssa, ja heinäkuussa kaksikolle tehtiin loppukauden sopimukset

Whiting, 20, ehti pelata kymmenen Kakkosen peliä Pallo-Iiroissa, ja niissä hän viimeisteli kaksi maalia. Lisäksi hän pelasi kahdeksan Nelosen peliä Pallo-Iirojen kakkosjoukkueessa.

Vuoden jatkosopimuksen Pallo-Iirot on tehnyt myös puolustaja Aleksi Pihlaisen kanssa. Kaikkiaan Pallo-Iirot on tehnyt sopimukset kymmenen viime kauden edustusjoukkueensa pelaajan kanssa.

Joukkueen harjoitukset pyörivät kuitenkin täysillä, sillä mukana on junioreja, viime kauden kakkosjoukkueen pelaajia ja testimiehiä.

Treenivahvuuteen kuuluu myös oma kasvatti Niilo Hautala, joka pelasi viime kaudella Ruotsissa. Hautala kertoi joulukuussa Länsi-Suomelle, että olisi halukas palaamaan Ruotsiin, mutta muutkin vaihtoehdot käyvät.

– Niilo tuli tuohon vain treenaamaan, mutta totta kai olemme kiinnostuneita tarjoamaan hänelle myös sopimusta, Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Juho Suoramaa painottaa.

Kaksi testipelaajaa saapui Japanista

Tiistaina Pallo-Iirojen treeniryhmään liittyi myös kaksi japanilaista testipelaajaa. Shion Shimizu, 19, ja Daisuke Doi, 23, saapuivat maanantaina Raumalle ja antavat kahden viikon ajan näyttöjä osaamisestaan.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä näistä pelaajista vielä kovinkaan paljon. Olen puhunut heidän kanssaan, mutta olen ollut enemmän tekemisissä heidän agenttinsa kanssa, Pallo-Iirojen päävalmentaja Scott Green kertoo.

– Katsotaan, millaisia pelaajia he ovat. Tiedän, että menneisyydessä japanilaiset ovat onnistuneet hyvin Suomessa, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin he pystyvät.

Kovimmat Suomessa nähdyt japanilaiset ovat HJK:ssa pelanneet Atomu Tanaka ja Mike Havenaar. Porilainen Musan Salama peluutti viime kaudella Taiki Kagayamaa ja Takanori Yokochia.

Seitsemän maalia ja viisi maalisyöttöä Ykkösessä taikonut Kagayama osoittautui loistolöydöksi ja siirtyi loppukaudeksi Veikkausliigaan Kokkolan Pallo-Veikkoihin.

FC Jazzin paitaa kantoi vuosituhannen alussa Héctor Takayama, jolla oli kaksoiskansalaisuus ja joka esiintyi Porissa virallisesti perulaisena.

– Ei ole takeita, että he saavuttavat tason, jota odotamme heiltä. Tiedän sen verran, että he ovat teknisiä ja fyysisesti hyvässä kunnossa. Haluamme vain nähdä, että he saavuttavat vaaditun tason, Green perustelee.

– Katsotaan, saammeko aikaan hyvän yhteyden agentin kanssa. Se voisi poikia jotain myös tulevaisuudessa, jos hänellä on tarjolla hyviä pelaajia.  Tämä ei maksa seuralle mitään, että he tulevat tänne testiin.

Jalkapallo toimii yhtenä yhteisenä kielenä

Testipelaajista Doi on hyökkääjä ja Shimizu puolustaja. Molemmat ovat ensimmäistä kertaa urallaan Euroopassa.

– Heidän englantinsa on parempaa kuin odotamme. He ovat vähän kuin suomalaiset, eli he kyllä osaavat kieltä, mutta ovat ujoja käyttämään sitä, Green luonnehtii.

– Jalkapallo itsessään on yksi kieli. Jos he jäävät tänne, heidän kielitaitonsa kehittyy varmasti. On tärkeämpää, mitä he pystyvät tekemään kentällä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut