Yksi iso virhe sai Marika Teinin jossittelemaan – "Joskus sitä ei kisan jälkeen edes itse ymmärrä, mitä on ajatellut"

Säkyläläinen avasi maailmancupin 17. sijalla.

Yksi iso virhe sai säkyläläissuunnistaja Marika Teinin jossittelemaan maailmancupin avauskilpailun jälkeen. Teini sijoittui Ruotsin Boråsissa suunnistetun naisten sprintin 17:nneksi ja oli kolmanneksi paras suomalainen.

Eroa kisan voittaneeseen Ruotsin Tove Alexanderssoniin kertyi minuutti ja 43 sekuntia. Teiniä nopeammat suomalaiset eli Ida

Haapala ja Inka Nurminen olivat kolme sekuntia säkyläläistä nopeampia ja jakoivat 14. sijan.

– Joskus sitä ei kisan jälkeen edes itse ymmärrä, mitä on ajatellut, Teini kirjoitti Instagramissa ja jakoi kuvan epäonnisesta reitinvalinnastaan.

Alexandersson oli kisassa omaa luokkaansa, sillä hän otti voiton 29 sekunnin erolla maannaiseensa Lina Strandiin. Ruotsin Hanna Lundberg ja Sveitsin Simona Aebersold jakoivat kolmannen sijan 53 sekuntia voittajasta.

Naisten kilpailu oli järjestäjämaan juhlaa, sillä viiden parhaan joukkoon ylsi neljä ruotsalaista.

Miesten sprintti oli naisten kisaa tasaisempi. Norjan Kasper Fosser juhli osakilpailuvoittoa kuusi sekuntia Uuden-Seelannin Tim Robertsonia nopeampana, ja Belgian Yannick Michiels oli kolmas 11 sekuntia Fosserista.

Aleksi Niemi oli parhaana suomalaisena 15:s, ja eroa voittajaan tuli 48 sekuntia. Kärkisijoitus lipesi jo heti lähdön jälkeen erikoiseen virheeseen.

– Silmät alkoivat heti lähdössä vuotaa, enkä nähnyt kunnolla karttaa. Juoksin heti ensimmäisestä risteyksestä väärään välikköön, lähes parikymmentä sekuntia ykkösrastilla lisäaikaa kerryttänyt Niemi harmitteli.

Miika Kirmula oli toiseksi parhaana suomalaisena 16:s.