Jani Lahti torjui ensimmäisen nollapelinsä aikuisten täysimittaisissa peleissä. Jesse Nurmen peli päättyi ambulanssikyytiin.

| Päivitetty

Kun loppukättelyt on kätelty, Jani Lahdella on asiaa toimitsijapöydälle. Hän haluaa poimia pelipallon talteen.

Se lähtee muistojen joukkoon, sillä Happee Steamers ei palloa Lahden selän taakse saanut.

SalBa kuittasi lauantaina salibandydivarin pisteet itselleen maalein 4–0 (1–0, 0–0, 3–0), ja Lahti pelasi ensimmäisen nollapelinsä aikuisten sarjojen täysimittaisissa otteluissa.

Millainen peli sinulla oli?

– Tylsä, Lahti naurahtaa.

– Ensimmäinen erä ainakin oli tylsä. Me puolustamme tosi hyvin. Limingassakin puolustimme tosi hyvin, vaikka hävisimmekin.

Pahannäköistä jälkeä Jesse Nurmen polveen

Pelin avauserässä Lahdelle kirjattiinkin vain yksi torjunta. SalBa taas sai pallon kertaalleen Happee Steamersin maaliin, kun Jose Takala onnistui viimeistelyssä.

Kun maali syntyi, Takala ei riehaantunut. Hän riisui suojalasit silmiltään ja vilkaisi salin nurkkaan – kuin tarkistaakseen, onko soveliasta tuulettaa.

Siellä nurkassa makasi Jesse Nurmi jalka ylhäällä ja iso tukko polvessaan. Kotijoukkueen juoksuvoimaisen hyökkääjän peli päättyi jo hieman ennen erän puoliväliä.

Tilanteessa Nurmi ja Happeen Julius Tuominen juoksivat laitaa pitkin samaan suuntaan, ja Tuominen tönäisi Nurmen nurin.

Epäonnekseen raumalainen kaatui suoraan laidan päälle polvi edellä, ja jälki oli pahannäköistä.

– Näin, että iso vekki siihen tuli. Ajattelin vain, että toivottavasti ei mitään avomurtumaa tullut, Lahti kertasi.

Omin jaloin ambulanssiin

Erätauolla Tuominen, Happeen ykkössentteri Niklas Kuisma ja kakkosmaalivahti Ville-Samuli Mutanen kävivät SalBan pelaajien lisäksi tarkastamassa Nurmen vointia.

Siinä vaiheessa raumalainen jo hymyili, mutta poistui pelistä sairaalaan tikattavaksi. Nurmi vietiin sairaalaan ambulanssilla, mutta hän ontui sinne itse.

– Tikattavaksi hän lähti, mutta jotenkin tuli olo, että hirveän pahasti ei käynyt, SalBan valmentaja Mikko Lehti kommentoi.

Tuominen selvisi tilanteesta kaksiminuuttisella.

– Teko ei ollut mikään hirmutörkeä, mutta selvä rike se oli. Kaveri kiilasi Jessen laidan yli, mutta varmaan aika paljon oli huonoa tuuriakin, kun kaatuu tuolla tavalla laidan päälle, Lehti totesi.

– Kaikki me tiedämme, että tämä Kauppis on vähän vaarallinen paikka pelata, kun lattia on liukas ja seinät ovat lähellä, Lahti myötäili.

Nyt ei mennyt rankkari sisään

Kolmannesta erästä Lahtikaan ei enää voinut sanoa, että se olisi ollut hänelle tylsä. Torjuntoja hänelle kirjattiin siihen kuusi, ja niistä ensimmäinen osui heti erän alkuun.

Jani Lahti torjui Timi Kotkan laukoman rangaistuslaukauksen, ja melkein heti perään hänen veljensä Tomi Lahti pamautti toisessa päässä pallon verkkoon.

– Viime kaudella mulle tehtiin varmaan joka rankkarista maalia. Vähän jännitti, mutta sain viileästi odotettua, että kaveri laukoi, Lahti kertasi.

Voiton raumalaisille varmisteli Jani Lehtoniemi, joka upotti kolmannessa erässä kaksi maalia. Happee Steamers painoi lopussa lujaa päälle, mutta raumalaiset turvasivat kauden neljännen voittonsa.

Tappiota SalBa on kärsinyt kolme, ja joukkue on sarjassa neljäntenä.

– Tosi tasapainoinen 60-minuuttinen meiltä. Heikkoja hetkiä oli todella vähän, ja olimme pallolla tosi hyviä. Jos väkisin jotain miinusta haetaan, niin edelleen joudumme tekemään hirveästi töitä, että saamme maalin, Lehti summasi.

– Mutta se on hienoa, että joukkue on siinä tilassa, että pystymme luomaan joka pelissä hirveästi maalintekotilanteita. Jossain vaiheessa rupeaa myös uppoamaan.