Yksi lapsus riitti kaatamaan Lukon Rovaniemellä, mutta usko tekemiseen on palannut: "1–0 kertoo, että hyvin on puserrettu tiettyjä eroja kiinni"

Lukko lähti pitkälle pohjoisen-kiertueelle jo perjantaiaamulla ja kohtaa vielä sunnuntaina Kärpät Oulussa.

Lukko sai aikaiseksi tasaisen väännön lauantaina Rovaniemen Kiekon vieraana, mutta pisteille se ei naisten jääkiekkoliigassa riittänyt. RoKi vei Ella Lahtelan avauserän maalilla ottelun 1–0 (1–0, 0–0, 0–0).

– Peli olisi voinut keikkua suuntaan jos toiseenkin. Jäimme alussa telineisiin ja pienellä lapsuksella kaveri pääsi tekemään maalin, joka olikin sitten voittomaali. Saatiin aikaan nousujohteinen peli, mutta maalinteko ei ole kyllä helpottanut, Lukon valmentaja Sami Piilikangas kertoi.

Bussiin oli huomattavasti mukavampi hypätä voitto takataskussa, kun edellisessä ottelussa Kuortaneella Lukko onnistui katkaisemaan yli 200 minuutin maalittoman jakson ja 20 ottelun tappioputken. 1–2-voitto takasi avauspisteet alemmassa jatkosarjassa.

– Näki, että aika pitkä voittamattomuuden tilanne purkautui silloin ja oli kyllä vapautunut olo tulla takaisinpäin sieltä. Se oli iso juttu joukkueelle ja antoi tällekin reissulle uskoa tekemiseen. 1–0 kertoo, että olemme pusertaneet hyvin tiettyjä eroja kiinni.