Yleisurheilumaailmasta tuttu Jukka Kunnas Lukon uudeksi toimitusjohtajaksi – "Jos jossain liigaseurassa haluan toimia, se on Rauman Lukko"

Jukka Kunnas on Lukon uusi toimitusjohtaja. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukon uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu vantaalainen Jukka Kunnas, 57, joka on luonut uraansa etenkin yleisurheilumaailmassa.

Kunnas on aiemmin myös toiminut Infront Finland Oy:n varatoimitusjohtajana, Suomen Urheiluliiton ja yleisurheilun vuoden 2005 MM-kisojen markkinointijohtajana, yleisurheilun GP-kisojen toimitusjohtajana sekä lisäksi Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton markkinointipäällikkönä.

Kunnas on työskennellyt viime vuosina Partners United Oy -nimisen yrityksensä kautta muun muassa uudistetun Olympiastadionin sekä Suomi 100 -juhlavuoden yritysyhteistyöstrategian ja -suunnitelman laatimisen sekä yritysyhteistyöneuvottelujen ja -konsultoinnin parissa.

Itseään ”keski-ikäiseksi nuoreksi mieheksi” kuvailevalla kauppatieteiden maisterilla on nyt edessä ensimmäinen varsinainen pesti jääkiekon parissa ja hän myöntää, että mikäli toimitusjohtajan paikka olisi ollut haussa millä tahansa muulla Liigaseuralla, olisi paikka jäänyt hänellä hakematta.

- Iso merkitys oli sillä, että tunnen Rauman Lukon historian ja taustan, koska olen tehnyt työtä RTK:n kanssa vuosien varrella. Olen saanut hyvän ymmärryksen siitä, kuinka iso ja kova asia jääkiekko ja Lukko on Rauman suunnalla. Perinne ja yhteisön intohimo ovat niitä asioita, mitkä erottavat Lukon muusta liigakentästä, Kunnas luonnehtii tiedotteessa.

- Kun tuntee perinteen, yhteisön voiman sekä taloudelliset puitteet, ne vahvistivat tunnettani siitä, että jos jossain liigaseurassa haluan toimia, se on juuri Lukko. Sukuni on lisäksi isoisän puolelta Pyhärannasta kotoisin. Meillä on yhä sukuseura ja paljon sukulaisia Raumalla ja Rauman lähialueilla.

Kunnas aloittaa työnsä ensin osa-aikaisena 1. toukokuuta ja 1. elokuuta uusi toimitusjohtaja astuu puikkoihin kokopäiväisenä.