Yli miljoonan tappion tehnyt TPS nimesi uuden toimitusjohtajansa – käyntiin myös uusi osakeanti

Diplomi-Insinööri Santtu Jokinen seuraa Mika Eskolaa TPS:n johdossa. Kuva: Jere Satamo.

Yli miljoonan euron tappioista uutisoineen TPS:n uusi toimitusjohtaja on Santtu Jokinen.

Jokinen siirtyy uuteen tehtäväänsä Lindström Groupista, jossa hän ehti työskennellä kaikkiaan 18 vuoden ajan eri johtotehtävissä. TPS:n nykyinen toimitusjohtaja Mika Eskola ilmoitti jättävänsä pestinsä tänä kesänä.

Viimeiset kaksi vuotta Jokinen toimi Lindström Groupin Keski- ja Länsi-Euroopan liiketoiminnoista vastaavana johtajana. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä korkeakoulusta.

Jokiselta, 44,  löytyy myös jääkiekkotaustaa, sillä hän edusti omalla pelaajaurallaan TPS:n A-junioreita kaikkiaan kolmen kauden ajan vuosina 1991–1994.

Jokinen ehti kantaa myös TPS:n farmiseurana toimineen Kiekko-67:n paitaa I divisioonassa eli silloisessa Finlandia-liigassa. Joukkueessa pelasi samaan aikaan Timo Nummelinin kaltaisia takavuosien
tähtiä ja Aki Bergin, Mikko Elorannan ja Fredrik Norrenan kaltaisia tulevia NHL-pelaajia.

TPS:n tuoreen toimitusjohtajan tavoitteellinen kiekkoura päättyi Tampereen-opiskeluaikoina Ilveksen A-junioreissa. Tupsukorvien turkulaispuolustajan kaulaan pujotettiin keväällä 1995 nuorten SM-hopeaa JyP HT:lle kärsityn finaalitappion jälkeen.

Sen jälkeen pelaaminen jatkui teekkareista ja yliopisto-opiskelijoista koostuneessa Hiki-Hockeyssa alasarjoissa.

Jokinen  on samaa 1974 syntyneiden vuosikertaa kuin Saku Koivu, nykyinen päävalmentaja Kalle Kaskinen, Jani Kivharju, Tom Koivisto, Niko Mikkola ja monet muut junioreissa menestystä niittäneet turkulaispelaajat.

Samalla seura toteuttaa noin 1,9 miljoonan euron maksullisen osakeannin, jossa seura saa myös kaksi uutta omistajaa – sekä Jokinen että hänen edeltäjänsä Mika Eskola osallistuvat osakeantiin.

– Anti mahdollistaa lisäinvestoinnit ottelutapahtumaan ja Gatorade Centerin uudistuksiin, sekä samalla myös urheilullisen toiminnan edelleen kehittämiseen, TPS muotoilee tiedotteessaan.

Jokinen ottaa uuden haasteen innokkaana vastaan.

– TPS:ssä ovat jo hetken aikaa puhaltaneet uudet tuulet. Ulospäinkin on näkynyt, että tavoitteet ovat korkealla, porukassa on hyvä tekemisen meininki ja rohkeutta kokeilla monenlaisia uusia asioita. TPS:n pääomistajien ja hallituksen kanssa käydyt keskustelut vakuuttivat minut seuran laajemmasta visiosta. Meillä on realistinen mahdollisuus nousta Euroopan kärkiseuraksi, eikä pelkästään kaukalossa vaan myös sen ulkopuolella. On hienoa päästä mukaan näihin talkoisiin osana tätä tiimiä, kertoo Jokinen.

Samalla HC TPS Turku Oy julkisti taloudelliset tunnuslukunsa huhtikuun lopussa päättyneeltä tilikaudelta 2017–2018. Yhtiön liikevaihto kasvoi noin 6,5 miljoonaan euroon, mutta tulos pysyi tappiollisena. Yhtiön tilikauden tappio oli peräti 1,2 miljoonaa euroa.

Lindströmin Keski- ja Länsi-Euroopan liiketoimintoja aiemmin johtanut Jokinen kertoi Kauppalehden haastattelussa tietävänsä, että uudessa työssä julkisuus antaa oman mausteensa.

– En usko, että siihen voi valmistautua. Olemme käyneet prosessin aikana näitä kysymyksiä tarkkaan läpi ja lopputulos on se, että sille ei voi itse mitään. Ei sitä voi harjoitella ennen kuin ensimmäistä kertaa kokee. En kuitenkaan koe olevani herkkähipiäinen, Jokinen sanoi KL:n haastattelussa.