Yonkman selätti vuosia piinanneen kirouksen - "Seuraava tavoite: liigamestaruus!"

  • Euroopan ykköset, näyttää Nolan Yonkman.

JYP-leirin meno oli maukkaaseen 2-0 -taisteluvoittoon Växjöstä päättyneen CHL-finaalin jälkeen riehakas, vaikkakin ammattilaisten katseet kääntyivät nopeasti kohti perjantain Ilves-JYP -ottelua.

- Ehkä tämä ilta nautitaan, mutta ei sitä sen pidempään nyt ehdi, tiivisti hurrikaanipaitojen illan ykkössankari, 31 kertaa torjunut maalivahti Jussi Olkinuora.

Jossain taustalla onnitteluja otti vastaan iso mies, suorastaan järkälemäinen. Tämän tarinan päähenkilö.
Nolan Yonkman on pelannut lähes koko vuosituhannen ammattilaisena, eikä ole koskaan voittanut mitään. Ei edes junioreissa, kaikki pokaalit ovat karttaneet Saskatchewanin sheriffiä.

17 kausi ammattilaisena, mutta ei yhtään voitettua kanisteria missään sarjassa, ei edes pelattua finaalisarjaa. Välieristäkin ensimmäiset kokemukset ovat vasta JYPistä.

Liekö poskella kimaltanut hikipisara vai kyynel, mutta mielissään Yonkman oli, kun "pokaalikirous" vihdoin haihtui smålantilaiseen iltaan.

- On tämä... On hieno tunne voittaa. En tule tästä yhtään nuoremmaksi ja haluan lisää! Seuraava tavoite on liigamestaruudessa, vajaan kahden kuukauden kuluttua 37 vuotta täyttävä Yonkman sanoi.

- Tämä oli oikeasti kovan työn takana. Aika mahtavaa!, hän iloitsi.

Kolmatta kauttaa JYPissä pelaava Yonkman näki CHL-mestaruuden tärkeänä asiana myös SM-liigalle. JYP oli altavastaaja, mutta pelirohkea ja äärimmäisen taisteleva sellainen ja taltutti Euroopan parhaan KHL:n ulkopuolisen joukkueen.

- Tämä on varmasti hyväksi koko suomalaiselle jääkiekolle. En tiedä, milloin viimeksi suomalainen porukka on ollut Euroopan seurajoukkueiden paras, mutta ei kai se kovin yleistä ole, Yonkman totesi, kun JYP oli katkaissut neljättä kertaa pelatun CHL:n kolmen vuoden ruotsalaisen voittoputken.

Niin, se Ruotsi. Jotain suomalaisuudesta on selvästi tarttunut Yonkmaniin kahden ja puolen vuoden aikana.

- Hei, onhan se hauskaa voittaa taas ruotsalaiset heidän kotikaukalossaan, Yonkman huikkasi.

Taas? Et kai sinä hyvä mies ole perehtynyt klassiseen ysiviis-saagaan...

Lisää aiheesta

"Olen niin ylpeä" – Näin eteni JYPin matka kohti 300 000 euron voittopottia

JYP on Euroopan ykkönen! – Olkinuoran torjunnat eivät olleet tästä maailmasta