Zapolski jatkaa Jokereissa ensi vuosikymmenelle

Luottovahti jatkaa. Ryan Zapolski on pitänyt tällä kaudella maalinsa puhtaana peräti kahdeksan kertaa. Jokerit julkisti sunnuntaina amerikkalaisvahdin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jokerit on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen amerikkalaismaalivahti Ryan Zapolskin kanssa.

– Zapolski pelaa loistavaa kautta ja on pystynyt nostamaan pelinsä uudelle tasolle. Hän on suuri syy siihen, miksi olemme päästäneet KHL:ssä toiseksi vähiten maaleja. Jokereiden GM Jari Kurri kehuu amerikkalaisvahtia. 

– Hänen rauhallisuutensa ja varmat otteensa vaikuttavat positiivisesti koko joukkueen pelaamiseen. Olemme todella iloisia, että Ryan jatkaa Jokereissa myös tulevina kausina, Kurri sanoo.

Zapolski, 31, siirtyi Lukosta Jokereihin viime kaudeksi ja pelasi kaikkiaan 40 ottelua runkosarjassa.
Kolme liigakautta Raumalla tuottivat Zapolskille saavutti pronssia keväällä 2014.

Yhdysvalloissa maalivahti pelasi kaksi kokonaista kautta farmin farmissa eli ECHL:ssä, jossa hänet valittiin kaudella 2012–13 sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Ennen ammattilaispelejä Zapolski pelasi ja opiskeli neljä kautta Mercyhurst Collegessa.

Jatkopesti Suomen KHL-ylpeyden riveissä on luonnollista jatkumoa puolentoista vuoden onnistumisille.

– Tämä paikka ja seura ovat tuntuneet kodilta ensimmäisestä päivästä lähtien. Organisaatio on ensiluokkainen ja mielestäni koko Euroopan paras. En edes miettinyt muita vaihtoehtoja, vaan halusin jäädä tänne, Zapolski sanoo.

Tällä kaudella hän on torjunut 29 pelissä ja kuulunut KHL:n parhaiden maalivahtien joukkoon.

Zapolskin päästettyjen maalien keskiarvo 1,58 ja torjuntaprosentti 93,8 ovat yli 20 ottelua pelanneiden maalivahtien vertailussa koko KHL:n kolmannella sijalla. Nollapelejä amerikkalainen on torjunut eniten koko sarjassa. Niitä on kertynyt peräti kahdeksan.

– Joukkueen ydin pysyy kasassa tulevina vuosina, mikä myös oli iso tekijä oman päätökseni taustalla. Minun ja koko joukkueen peli on kehittynyt tällä kaudella, ja tiedän, että voimme taistella täällä mestaruuksista, Zapolski kertoo.

Zapolski nimettiin lokakuussa KHL:n kuukauden parhaaksi maalivahdiksi ja hänet on myös valittu tammikuussa pelattavaan KHL:n tähdistöpeliin.

Lisäksi amerikkalainen on pelannut kuluvan kauden aikana Yhdysvaltain maajoukkueen maalilla marraskuun Deutschland Cupissa Saksassa. Hän on vahva ehdokas USA:n olympiajoukkueeseen, joka nimetään tammikuun aikana.

Lisää aiheesta

Zapolskille jo kauden kahdeksas nollapeli

Zapolski keräilee nollapelejä: Jugra puski vuorostaan päätään jenkkivahdin patjoihin

Elkinsillä ja Zapolskilla muhkeat tulot – TPS:n taustajoukoilla "kiekkopiirien" isoimmat ansiot

Zapolskille jo kauden kuudes nollapeli – Jokerit katkaisi juhlapelissä tappioputkensa