Zapolski keräilee nollapelejä: Jugra puski vuorostaan päätään jenkkivahdin patjoihin

Jokerit päätti vieraskiertueensa voittoon. Kuva: Mikko Taipale

Jokerien amerikkalaisvahti Ryan Zapolski on tällä kaudella erikoistunut nollapelien keräilyyn. Kun Jokerit kukisti KHL:n itäpuolen jumbojoukkue Jugra Hanti-Mansijskin puhtaasti maalein 0–3, Zapolski torjui jo syksyn seitsemännen nollansa.

Tällä kertaa täydelliseen iltaan maahtui 25 torjuntaa.

– Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Ottelun edetessä tuli aika paljon jäähyjä, eikä peli vaikuttanut enää lätkältä. Se oli sellaista ihmeellistä keskialueen sumputusta, Jokerien puolustaja Sami Lepistö kuvaili tiedotteessa.

Voitto antoi hyvän lopun Jokerien neljän ottelun vierakiertueelle. Turnee alkoi nihkeästi tappioilla Barys Astanalle ja Sibir Novosibirskille.

Kurssi kääntyi perjantaina Avangard Omskin vieraana, ja sunnuntain Jugra-voiton ansiosta joukkue tuo viikon mittaiselta reissultaan tuliaisina kuusi pistettä. Jokerit on 61 pisteellään KHL:n läntisen konferenssin kolmantena.

– Alku reissulla oli vaikea, mutta saimme hyvin käännettyä tämän kuitenkin voitoksi. Tällaiset ottelut ovat mentaalipuolen hommaa, että saadaan alku lähtemään hyvin. Onneksi onnistuimme siinä, sanoi Lepistö, joka syötti Jokerien kaksi ensimmäistä maalia.

Sunnuntain ottelun Jokerit ratkaisi viidessä ja puolessa minuutissa, Ensin Brian O’Neill ja Eeli Tolvanen onnistuivat ylivoimalla, ja heti perään Masi Marjamäki iski Jokerit tasakentällisin kolmen maalin johtoon.

Marjamäen maalin syötti Tomi Mäki, joka on nyt kerännyt pisteitä kolmessa ottelussa peräkkäin.