Zapolski koristelee Lukon nollapeliennätystä uuteen uskoon

Ryan Zapolskin pasmat eivät seonneet, vaikka hän joutui ottamaan kesken pelin treenimaskin käyttöön. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon maalivahti Ryan Zapolski pelasi kauden kahdeksannen nollapelinsä perjantaina, kun raumalaisjoukkue kaatoi Ässät lukemin 2-0.

Lukemalla jenkki teki lisää pesäeroa Tom Draperiin eniten nollapelejä liigassa pelanneenna lukkovahtina. Draper piti kaudella 1999–00 kuusi nollapeliä.

– Tiesin sen itseasiassa, koska minulla oli seitsemän aikaisemmin. Kiva, mutta joukkueen etu tulee aina ensin, Zapolski kommentoi vaatimattomaan tyyliinsä.

Kahdella aiemmalla kaudellaan Lukossa ECHL:stä tullut Zapolski on torjunut seitsemän nollapeliä kumpanakin. 

Zapolski on eniten nollapelejä liigassa tällä kaudella pelannut maalivahti. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana kolme kertaa useammin kuin KalPan Eero Kilpeläinen. Kaikkien aikojen liigaennätykseen Zapolskillakin on vielä matkaa, sillä Tim Thomas piti Jokereissa kaudella 2004–05 peräti 15 nollaa.

Zapolskilla on vielä 20 runkosarjapeliä aikaa koristella nollapelitilastoaan uuteen uskoon. Ensimmäinen niistä koittaa lauantaina, kun Lukko kohtaa Ässät uudelleen Porissa.

Eniten nollapelejä yhden liigakauden aikana pelanneet Lukon maalivahdit:

  1. 8 Ryan Zapolski 2015-16 
  2. 6 Tom Draper 1999-00
  3. 5 Petri Vehanen 2002-03 ja 2003-04, Jarmo Myllys 1987-88

Lisää aiheesta

IL: Zapolski menossa Jokereihin

Molemmat maalivahdit lähtevät Lukosta

Ylivoimapeli ja Zapolski kaatoivat Ässät - katso video