Zapolski piti jälleen nollan

Lukko oli tänään vakuuttavalla pelipäällä, eikä HPK:lle jäänyt mitään jossiteltavaa. HPK taisteli mallikkaasti, mutta sinikeltaisten hurjaan vireeseen se ei kuitenkaan riittänyt. Voittonsa myötä Lukko varmisti paikan kuuden sakissa, eikä kotietukaan enää kovin helposti lipsu näpeistä. HPK sen sijaan sai hyvästellä haaveet pudotuspeleistä tämän kauden osalta.

- Selkä seinää vasten lähdettiin pelaamaan ja kaikki revittiin irti. Olen kyllä tyytyväinen taisteluilmeeseen. Lopuksi tuli kuitenkin näkyviin Lukon kokemus ja se puolusti varmasti, tiivisti matsin kerhon luotsi Pasi Arvonen.

Avauserä oli vahvaa taistelua molemmilta joukkueilta. Molemmat saivat kokeilla kertaalleen ylivoimaa, mutta maaleja ne eivät tuottaneet. Lukko onnistui ottelun avausmaalin teossa vasta toisen erän loppupuolella, kun Sipiläisen luja lämäri viivasta upposi ohi hölmistyneen Juuse Saroksen. Joonas Komulainen teki pienestä koostaan huolimatta aivan loistavan maskin, eikä Saros nähnyt kiekkoa ollenkaan. Lisäksi kiekko kimposi HPK:n puolustajan takapuolen kautta sisään.

- Vuorollaan sinne jokainen menee maskia rakentamaan. Nyt sinne meni Komulainen ja teki kyllä hyvän maskin. Onneksi joskus osuu, hymyili tyytyväinen Sipiläinen.

Päätöserä oli Lukolta todella vahvaa näytöstä. HPK ei saanut luotua vaarallisia paikkoja juuri ollenkaan, mutta sen sijaan Lukko pyöri jatkuvasti hämeenlinnalaisten alueella herhiläisen tavoin. Lopulta kova painostus tuotti tulosta, kun kovassa vireessä oleva Toni Koivisto iski laatan häkkiin tarkalla rannelaukauksella.

- Pelattiin erinomainen viimeinen erä. Pystyttiin saamaan itseluottamusta ja työnteon mallia, mikä puuttui aluksi. Liekö sitten eilinen peli vaikuttanut vielä siihen. Käynnistysvaihe ei ollut hyvä, mutta lopetus oli sitten sitäkin parempi, niputti Risto Dufva ottelun.

Lukko jatkaa pelejään heti maanantaina Kuopiossa KalPan vieraana. Torstaina pelataan runkosarjan viimeinen matsi Raumalla, kun pudotuspelihaaveensa aikaisessa vaiheessa kuopannut Pelicans saapuu kylään. Täysiä pistepotteja lähdetään hakemaan ja samalla toivotaan Tapparan sössivän omia pelejään, sillä Dufva on avoimesti ilmoittanut joukkueen tavoitteen olevan tässä kohtaa kakkossija.

Illan muuri

Ryan Zapolski pelasi kauden seitsemännen nollapelinsä ja oli jälleen kentän kuningas. Missään tapauksessa ei voi sanoa, että nollapeli olisi tullut helpolla, sillä Zapolski joutui venymään kiekon tielle 23 kertaa ja joukkoon mahtui muutamia loistopelastuksia.

Illan palkittu

Mikko Kousa kävi pokkaamassa laatan 300 pelatun ottelun kunniaksi. Virstanpylväs tuli täyteen eilen Helsingissä.

Lukon tähdet

*** Ryan Zapolski

** Toni Koivisto

* Janne Lahti

Maalit

1-0 Olli Sipiläinen (Ilkka Mikkola)

2-0 Toni Koivisto (Janne Niskala, Janne Lahti)

3-0 Lahti TM (Teemu Nurmi)