Zapolski torjui, Niemi laukoi ja Jokerit voitti

Mika Niemen laukaus toi Jokereille jatkoaikavoiton. Kuva: Pekka Rautiainen

Mika Niemi ja Ryan Zapolski olivat Jokerien suurimmat sankarit, kun helsinkiläisyhdistemä kasvatti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Niemi teki pelin ainoan maalin ja Zapolski torjui nollapelin, kun Jokerit kukisti Admiral Vladivostokin vierasjäällä maalein 0–1.

Zapolski ei saanut nollaansa halvalla, sillä hän joutui pysäyttämään 29 laukausta.

– "Zapo" on ottanut muutaman tärkeän torjunnan jokaisessa matsissa. Ne ovat auttaneet meitä voittoihin, niin tänäänkin. Hänen on varmasti myös mukava pelata, kun tietää, että joukkue puolustaa hyvin, Niemi sanoi Jokerien tiedotteen mukaan.

Nelosketjun sentterinä pelannut Niemi ampui ratkaisuosuman jatkoajan toisella minuutilla. Hän napautti John Normanin syötöstä kiekon ylänurkkaan.

– Todellakin on hyvä fiilis, ei ole helppoa voittaa täällä. Hienoa, että saatiin voitto ja vieläpä kolmas voitto täältä. Se on todella kova juttu. Aika tarkkaa oli puolustaminen, ei saatu paikkoja kuin muutamista virheistä. Ei päästetty maaliakaan ja itse tehtiin yksi, niin se riittää. Hyvä joukkuepuolustus, Niemi kuvaili.

Kaukoidän kiertue oli Jokereille onnistunut, sillä se pystyi ottamaan kolmesta pelistä kolme voittoa ja kahdeksan pistettä. Jokerit on 17 sarjapisteellään läntisen konferenssin kolmantena.

Niemen mukaan pitkä reissu ei painanut luistimissa mitenkään erityisesti.

- No ehkä lopussa vähän, mutta toisaalta ei siinä ollut kummallakaan pakottavaa tarvetta tehdä maalia. Se loppu oli vähän katselua puolin ja toisin. Mutta ei ainakaan itsellä hirveämmin tuntunut, hyvältä tuntui pelata, Niemi sanoi.