Zapolskin nollapeli takasi Lukolle täyden pistepotin

Lukko kampesi väkisin voittoon sarjakärki Ilveksestä. Loppulukemat kirjoitettiin 1-0, joten mitään suuria maalijuhlia ei Raumalla nähty, mutta sellaisia ei varmasti moni odottanutkaan. Ilveksellä oli päätöserän lopussa useita paikkoja tasoitukseen. Paras paikka tuli Ville Korhoselle, joka karkasi läpiajoon vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Zapolski piti kuitenkin huolen siitä, että täysi pistepotti jäi Raumalle.

Lukko pelasi suorastaan erinomaisesti läpi ottelun koko joukkueen voimalla. Virheitä ei juuri tullut, mutta niiden sijaan rutosti hienosti pelattuja tilanteita. Sama pätee myös Ilvekseen, eikä tarvitse kauaa ihmetellä miksi tupsukorvat ovat tällä hetkellä sarjakärjessä. Lukkokin tekee hienoa nousua sarjataulukossa ja karisti ainakin toistaiseksi alemman viivan pölyt jaloistaan. Lukon kolmen ottelun viikko tuotti kuusi pistettä, joten kaiken kaikkiaan suoritukseen voi olla tyytyväinen.

Lukko pelaa ensi viikolla tiistaina Lahdessa Pelicansin vieraana ja viikonloppuna on sitten taas vuorossa sarjaohjelman omituisuuksia. Ensin perjantaina Tappara saapuu Raumalle ja heti lauantaina kirvesrinnat luistelevat uudestaan Lukkoa vastaan Hakametsässä. Helppoa viikkoa ei siis ole luvassa, mutta samanlaisella pelillä pisteitä on raavittavissa, vaikka Pelicans ja Tappara ovatkin hyvässä vireessä.

Illan torjunta:

Vaikka Zapolski otti toisessa päässä monta hienoa koppia, niin Ilveksen maalilla pelannut Ville Kolppanen esitti ottelun upeimman torjunnan. Vahalahti syötti maalin edessä poikittain suoraan Koiviston lapaan. Koivistolla oli käytännössä tyhjä maali edessään, mutta kuin taikaiskusta Kolppasen iso hanska ilmestyi kiekon eteen.

Videon torjunnasta voi katsoa täältä: http://www.nelonenpro.fi/jaakiekko/sm-liiga/koosteet-illan-erikoiset-haastattelut/media/589578

Illan tilastomurskajainen

Ryan Zapolskin nollapeli oli ensimmäinen laatuaan Risto Dufvan aikaisessa Lukossa.

- Joskus on mukava, kun voileipä putoaa pöydältä voipuoli ylöspäin, kommentoi RD tapahtunutta harvinaisuutta tyypilliseen tapaansa.

Illan kommentti:

Erinomainen peli. Paitsi viimeinen syöttö, tiivisti Dufva paluun kaukaloon tehneen Jesse Virtasen pelaamisen. Tuosta viimeisestä syötöstä Ville Korhonen karkasi läpiajoon.

Lukon tähdet:

*** Ryan Zapolski

** Toni Koivisto

* Ville Vahalahti

Maalit:

1-0 Koivisto (Generous)