10-vuotias LSOP vankistuu

Länsi-Suomen Osuuspankki täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Toimitusjohtaja Simo Kaupin mukaan pankin tunnusluvut ovat vankistuneet kaikilla liiketoiminta-alueilla.

- Toimintaympäristön virkistyminen ilahduttaa kuitenkin eniten. Satakunnassa on nyt positiivista nostetta. Useita investointihankkeita on alueellamme käynnissä, kuten väylä- ja tiehankkeita, laivanrakennusta sekä useita yritysten toimitila- ja laajennusprojekteja. Myös asuntokauppa on vilkastunut, kertoo Kauppi.

Pankin kaikki liiketoiminta-alueet kasvoivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Pankkitoiminnan kokonaiskasvu oli vuoden alusta lukien 2,4 % ja 115 miljoonaa euroa. Pankkitoiminnan kokonaismäärä lähenteleekin viittä miljardia euroa. Asuntorahoitus virkistyi kevään kuluessa merkittävästi ja vahvassa kasvussa pitkään ollut yritysrahoitus jatkoi edelleen kasvuaan. Uusia luottoja myönnettiin alkuvuonna n. 240 miljoonaa euroa. 

Pankin alkuvuoden tulos ennen satunnaiseriä oli 22,8 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisen vuoden vastaavasta 1,8 miljoonaa euroa.

Myös pankin toiminnastaan saama asiakaspalaute on positiivista. Asiakastyytyväisyyttä mittaava suositteluindeksi eli NPS -luku on korkea eli yli 65 %.

Pankki- ja vakuutusasiansa keskittäneiden asiakkaiden määrän kasvu jatkui vahvana. Omistaja-asiakkaiden kokonaismäärä ylitti 73.000. Omistaja-asiakkaille kertyi alkuvuonna bonuksia 3,9 miljoonaa euroa.