15-vuotiaat tytöt levittivät härskiä seksivideota Raumalla ja väittivät, että videolla esiintyisi saman koulun oppilas

Poliisi alkoi tutkia seksivideotapausta kahtena kunnianloukkauksena.

Kaksi tekoaikaan 15-vuotiasta tyttöä jakoi sosiaalisessa mediassa härskejä videoita Raumalla. Videoiden ohessa tytöt laittivat liikkeelle valheellisen huhun, joka oli omiaan loukkaamaan erään videon levittäjien kanssa samaa koulua käyneen tytön kunniaa.

Rikokset tapahtuivat syyskuussa 2022 Raumalla.

Tytöt laittoivat Snapchat-sovelluksessa liikkeelle videotallenteen, jossa näkyivät tuntemattoman naisen sukuelimet. Nainen myös tyydytti itseään videolla. Tytöt kertoivat, että videolla esiintyisi samassa koulussa oppilaana ollut tyttö. Väite oli valheellinen.

Syyttäjän mukaan video levisi koulun oppilaiden keskuudessa ja sosiaalisen median ryhmissä.

Toinen videon lähettäjistä kertoi poliisin kuulusteluissa lähettäneensä videon eteenpäin kahdelle henkilölle. Tyttö kuitenkin kiisti tietäneensä, että videolla ei esiintyisi rikoksen asianomistaja. Hän kertoi tietävänsä, että video oli levinnyt laajasti isolle kaveriporukalle, mutta ei osannut ottaa kantaa siihen, syyllistyikö hän videon levittämisellä rikokseen.

Toinen syytetyistä kertoi poliisille lähettäneensä videon kolmelle henkilölle Snapchatissa. Myös hän kiisti tietäneensä, että asianomistaja ei esiintyisi videolla. Hän kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Satakunnan käräjäoikeus ratkaisi asian pikavauhtia. Molemmat tytöt tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä kunnianloukkauksesta. Molemmat tuomittiin sakkorangaistukseen ja korvaamaan kunnianloukkauksen uhrille 800 euroa kärsimyksestä.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Tomi Tuomi

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut