1,6 miljoonalla henkilöasiakkaalla on veroilmoituksen määräpäivä tänään

Arkistokuva: Joosua Lehtinen

1,6 miljoonan henkilön pitää tarkistaa, korjata ja tarvittaessa täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan viimeistään tänään. Nopein ja koronatilanteen takia turvallisin tapa toimia on hoitaa veroilmoitusasiat OmaVerossa.

OmaVerossa on ollut tänä keväänä jo ennen ensimmäistä palkansaajien ja eläkeläisten määräpäivää vilkasta. Palveluun on kirjauduttu vuoden alusta lähes 10 miljoonaa kertaa. Viime vuonna kirjautumisia oli vastaavalla aikajaksolla 8,6 miljoonaa.

Ennen huhtikuun viimeistä viikkoa esitäytetty veroilmoitus oli lähetetty OmaVerosta 546 000 kertaa.

Osan veroilmoituksen tarkistamisen määräpäivä on jo mennyt: toiminimiyrittäjien, maa- ja metsätaloutta harjoittavien ja heidän puolisoidensa piti täydentää veroilmoitusta 1. huhtikuuta mennessä.

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät 2021

  • Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäiviä on toukokuussa kolme. Tiistaina 4.5. määräpäivä on 1,6 miljoonalla asiakkaalla, tiistaina 11.5. 1,7 miljoonalla asiakkaalla ja tiistaina 18.5. 1,6 miljoonalla asiakkaalla.

  • Viime keväänä 1,3 miljoonaa täydensi esitäytettyä veroilmoitusta. Vuonna 2020 palkansaajista OmaVerossa täydennykset teki 95 %.

  • Verohallinto odottaa esitäytettyihin veroilmoituksiin tänä vuonna enemmän korjauksia ja täydennyksiä kuin moneen vuoteen. Koronavuoden takia joukossa on esimerkiksi monia ensimmäistä kertaa etätyöhön liittyviä vähennyksiä ilmoittavia.

  • Jos veroilmoitusta täydentää, henkilö saa Verohallinnolta myöhemmin uuden verotuspäätöksen. Uusi verotuspäätös lähetetään vain asiakkaille, joiden verotukseen on tullut uusia tietoja sen jälkeen, kun Verohallinto on lähettänyt asiakkaalle esitäytetyn veroilmoituksen.

  • Veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäivät ovat tänäkin vuonna eri asiakkailla eri aikaan. Maksupäivät kerrotaan lopullisella verotuspäätöksellä.