200-metrinen rahtialus sai pohjakosketuksen Rauman edustalla – öljyä ei päässyt mereen, alusta pumpataan tyhjäksi laivan omilla pumpuilla

Pohjakosketuksen saanut alus on Rauman satamassa. Kuva: Hannu Asumalahti

Länsi-Suomen Merivartiosto on tiedottanut tiistaina kello 7.55, että rahtialus on saanut pohjakosketuksen Rauman väylällä aikaisin aamulla.

Alus pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa ja meripelastusosuus on Merivartioston mukaan päättynyt. Alus pääsi satamaan saakka, jossa todettiin toisen konehuoneen olevan täynnä vettä.

– Ihan kunnon pohjakosketuksen alus on saanut, sillä toinen konehuone ja laivan omat pumput ovat veden peitossa, päivystävä palomestari Timo Nurminen kertoo.

Hänen mukaansa laiva on selvästi kallistunut, mutta uppoamisvaaraa ei tällä hetkellä ole.

Alkuperäisen arvion mukaan paikalle olisi tarvittu järeitä pumppuja, mutta alusta pystytään kuitenkin tyhjentämään laivan omilla pumpuilla.

– Meidän tehtäväksi jääkin nyt vain levittää aluksen ympärille öljypuomit varmuuden vuoksi, kun alus alkaa nyt pumppauksen yhteydessä hieman nousta, Nurminen kertoo.

– Laiva on edelleen samassa asennossa kuin meidän tullessa, joten tilanne on erittäin stabiili.

Hänen mukaansa Merivartioston helikopteri on käynyt kuvaamassa aluksen ympäristön ja Rauman väylän ilmasta käsin, eikä mereen ole arvioitu päässeen öljyä tai polttoainetta pohjakosketuksesta.

Rauman sataman toimitusjohtaja Hannu Asumalahden mukaan alus on Hollannin lipun alla oleva M/S Timca, joka liikennöi Rauman ja Antwerpenin väliä. Alus on tyypiltään yhdistetty RoRo- ja konttilaiva.

Juttua on päivitetty kauttaaltaan 16. helmikuuta kello 12.30.