2000 euron velkaa perittiin henkeä uhkaamalla

Viiden raumalaismiehen edesottamuksia puitiin Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina. Kaksi heistä on veljeksiä.
Syytelistalla on puolensataa rikosta, joista valtaosa on kulkuneuvojen luvattomia käyttöönottoja, huumausainerikoksia, varkauksia, näpistyksiä ja vahingontekoja. Osa teoista on tehty yksinään, osa isommalla porukalla.

Miehille syyttäjä vaatii koventamisperiaatteen käyttämistä ja ehdottomia vankeusrangaistuksia. Myös korvausvaatimukset ovat tuhansien eurojen luokkaa.

Eurajoella veljekset anastivat pihalta pakettiauton. Anastajia traktorillaan seuraamaan lähtenyt pyrki tukkimaan anastajien tien. Apukuljettajan puolelta miestä kuitenkin osoitettiin aseella, joten hän katsoi viisaammaksi poistua. Miehiä syytetään tältä osin ryöstöstä.

Ase ja kommandopipo olivat käytössä Eurajoella, kun miehet yrittivät anastaa autoa. Paikalle apuun hälytetyn miehen yrittäessä pitää autotallin ovea kiinni, olivat varkaat käskeneet häntä väistymään tai he ampuvat oven läpi.

Eurassa yksi syytetyistä oli tunkeutunut omakotitaloon sokkelissa olleen pikkuikkunan kautta. Asunnosta vietiin huomattavasti omaisuutta, muiden muassa vanha upseerin miekka tuppeineen sekä koruja, kelloja, haulikko ja elektroniikkaa.

Harjavallassa syytettyjen epäillään törkeää väkivaltaa käyttäen vaatineen 2 000 euroa heitä tapaamaan tulleelta mieheltä. Mies istutettiin auton etupenkille, ajettiin hiekkatielle ja takapenkillä istunut mies kuristi uhriaan. Häntä myös lyötiin vatsaan ja esille otettiin myös puukko. Aikaa rahojen hankkimiseen annettiin kaksi tuntia.

Uhri soitti peloissaan äidilleen. Hän pelkäsi tulevansa joko ammutuksi tai hänen jäseniään katkottaisiin. 
Ryöstö jäi kuitenkin yritykseksi rahojen vaatijan jäätyä kiinni uhrin äidin asunnon läheisyydestä. Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä törkeänä. Hän oli velkojiensa vankina useita tunteja.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa myöhemmin.