3 podcast- ja äänikirjasuositusta alkavaan syksyyn: elämänoppeja, suuria tunteita ja vertaistukea

Suositut äänikirjasovellukset BookBeat ja Storytel toimivat samalla periatteella kuin elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu Netflix ja musiikin suoratoistopalvelu Spotify. Podcastien pariin pääsee myös ilmaiseksi. Kuva: Siddhart Bhogra

Podcastit ja äänikirjat kasvattavat suosiotaan koko ajan. Molemmat mukautuvat hektiseen arkeen usein hyvin, sillä kuuntelemalla kirjallisuuteen ja keskusteluun voi uppoutua myös tilanteissa, joissa perinteinen lukeminen ei ole mahdollista.

Tutkitusti podcasteja ja äänikirjoja kuunnellaankin eniten lenkillä tai esimerkiksi kotitöiden lomassa.

Ahkerinta podcastien kuuntelu onkin perusarjessa esimerkiksi juuri ulkoillessa tai bussissa työmatkaa istuen – loma sen sijaan sotkee monesti arjen rutiineja ja silloin myös podcasteja kuunnellaan hieman tavallista vähemmän, vaikka aikaa niiden kuunteluun olisikin enemmän.

Ajanvietteen lisäksi podcastit ja äänikirjat voivat tarjota kuuntelijalleen myös elämänoppeja, suuria tunteita ja vertaistukea. Kokosimme näistä kategorioista kolme podcast-vinkkiä alkavaan syksyyn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Afterwork (@afterworkpodcast) jakama julkaisu

PODCAST: AFTERWORK

Miltä töihin paluu tuntuu? Jos ei ole lomaillut moneen vuoteen, riittääkö kolmen viikon kesäloma totaaliseen irtaantumiseen töistä? Saako yrittäjä lomailla?

Afterwork-podcast pureutuu uusimmassa jaksossaan ajankohtaiseen aiheeseen, kun monilla kesän pitkät lomat on jo pidetty ja arki on alkanut.

Sarjan tekijät ovat huippusuosittua Pupulandia-blogia kirjoittava Jenni Rotonen, stylisti Meri Milash ja radiotoimittaja Petra Soikkeli.

Jos jäät naisten rentoon, mutta asiapitoiseen keskusteluun koukkuun, kuunneltavaa löytyy: kyseessä on jo podcast-sarjan 80. jakso! Uutta kuunneltaa tulee nyt uuden kauden myötä jakso per viikko -tahdilla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Veronica & Sita (@pokspodcast) jakama julkaisu

PODCAST: POKS

Somepersoonat Veronica Verho ja Sita Salminen ovat olleet kuluneen kesän podcast-ilmiö!

Kaksikon podcast-sarja Poks alkoi melko kepeissä tunnelmissa, kun he muistelivat ensimmäisiä kotibileitään ja teineinä koettuja kommelluksia. Poks leimaantuikin nopeasti kepeäksi viihdykkeeksi ja takuuvarmaksi nauruntuojaksi, mutta kesäkauden jaksojen myötä se osoitti osavaansa olla myös syvällinen.

Kauden huipennus oli toiseksi viimeinen jakso, jossa sekä Veronica että Sita kävivät läpi vanhempien erosta aiheutuneita tuntemuksia.

Jaksoa ei pysty kuuntelemaan itkemättä ja se tarjoaa kaikeassa rehellisyydessään ja avoimuudessaan paljon samaistuttavaa erolapsille.

ÄÄNIKIRJA: SAKU TUOMINEN / HYVÄ ELÄMÄ, LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Mistä hyvässä elämässä on kysymys? Entä mikä on elämän tarkoitus? Nämä ikuisuuskysymykset ovat askarruttaneet ihmiskuntaa tuhansia vuosia, mutta Saku Tuomisen kirjassa Hyvä Elämä - lyhyt oppimäärä kaikki olennainen kerrotaan alle sadalla sivulla. Äänikirjana kuuntelumitta on tunti ja vartti.

Kyseessä on helppotajuinen perusteos, jonka ymmärtää lapsikin. Mutta ymmärtääkö aikuinen?

Oivaltava ja samaan aikaan kevyt teos painavasta aiheesta.