30-vuotiasta Festivoa juhlitaan Itämeren hengessä

Rauman Festivo viettää 30-vuotisjuhlaansa tarjoamalla musiikkijuhlien yleisölle runsaasti kinnostavia, Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteoksia, joita esittävät Itämeren ympärysvaltioista tulevat huippumuusikot.

Lisäksi juhla-Festivossa kuullaan kiinnostavia esitelmiä sekä visualisoitu lausuntakonsertti. Lapsilla on perinteisesti Festivossa oma konserttinsa, jossa esiintyjinä ovat Rauman musiikkiopiston oppilaat.


Myös eri puolille kaupunkia levittäytyvät katsusoittajat sekä festivaalikahvilan musiikkimatineat elävöittävät Rauman kaupunkikuvaa 4.-10. elokuuta.

- Ohjelma muistuttaa Itämeren kulttuurien käsittämättömästä runsaudesta. Sen on myös tarkoitus avata silmämme fantastisille, uusille säveltäjätuttavuuksille, jotka ovat omissa maissaan jopa ikoneja. Toivottavasti se saa meidät näkemään miten paljon meillä on yhteistä varjeltavaa,  eli kulttuuria ja luonnonkauneutta, toteaa Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom.

Festivon liput ovat myynnissä 2. huhtikuuta alkaen Lippupisteen toimipaikoissa sekä Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa.

www.raumanfestivo.fi