35. Lapin löylypäivät tarjoaa kimaran vanhaa ja uutta

Lapin löylypäiviin on tänäkin vuonna ripoteltu perinteisten tapahtumien joukkoon uusia, kun 1.8. perjantaina päätapahtuma Patolammen partaalla alkaa jo viideltä.

– Lapin liikuntahallilla on lapsille omaa, maksutonta toimintaa. Puoli seitsemältä esiintyy Mikko Perkoila & Vinkulelu. Ohjelma on tänä vuonna laaja ja mukana paljon aktiivisia paikallisia, kertoo kulttuuripalvelujen kesätyöntekijä Heini-Leena Antola.

Lavaohjelma ja Patolammen markkinat alkavat kello 18 sekä löylyemäntä ja -isäntä julkistetaan kello 19.45. Pukinsarven tröötöttäjät aloittaa kello 20 ja pääesiintyjä Antti Railio kello 21.

Lauantaina uutta on 14 osallistujan yrityssuunnistus. Jos vierailee kello 9–13 välillä vähintään neljässä yrityksessä ja palauttaa leimatun lapun, osallistuu arvontaan.

Marke ja Timo Aron puutarhaan ja eläinpihaan Rantvainiontielle voi lauantaina mennä tutustumaan kello 9–17. Lapset saavat syöttää lampaita, hanhia, kanoja ja fasaaneja.

Lapin rantasaunalla on perinteisesti löylylentis eli beach volleytä lauantaina kello 10, mutta myös kahvakuulaa kello 12 sekä jumppaa kello 14.

Museonmäellä on esimerkiksi kepparikisa kello 14.

Sunnuntaina voi käydä katsomassa vaikka linnunpelätinnäyttelyn Haantien varrella kello 12–15. Päivät päättää lauluilta seurakuntamestari Antti Haapasen johdolla Pyörnissä kello 18.