4H-järjestön Kesätyöhaaste pyrkii saamaan kaikki Suomen ysiluokkalaiset kesätöihin

4H-järjestö kannustaa kaikkia yhdeksäsluokkalaisia hakemaan kesätöitä. Tällä hetkellä Duunitorilla on lähes 2 500 kesätyöpaikkailmoitusta, joista 32 on suunnattu 15–16-vuotiaille. Kuva: Jouni Ranta

Nuorisojärjestö 4H:n Kesätyöhaasteen tavoitteena on saada kaikki Suomen yhdeksäsluokkalaiset kesätöihin ja näin mahdollistaa peruskoulun päättäville nuorille tärkeä työelämäkokemus.

Järjestö on julkaissut yhteistyössä Suomen suurimman työnhakupalvelun Duunitorin kanssa alustan, jolla kesätöitä hakevat nuoret ja työnantajat voivat kohdata toisensa.

Kesätyöhaasteessa kannustetaan yrityksiä, yhteisöjä ja organisaatioita ympäri Suomea työllistämään yhdeksäsluokkalaisia vähintään kahden viikon ajaksi.

Nuoren voi työllistää joko suoraan itse tai tilaamalla nuoren töihin paikallisen 4H-yhdistyksen kautta.

Duunitorin Kesätyöhaaste-sivustolla (https://duunitori.fi/kesatyo/ysit-toihin) yritys tai muu organisaatio voi ilmoittaa avoimista työpaikoista ilmaiseksi.

Lisäksi sivustolla ja Duunitorin sosiaalisen median yhteisöissä julkaistaan työnhakuvinkkejä ja tarinoita nuorille.

Tällä hetkellä Duunitorilla on lähes 2 500 kesätyöpaikkailmoitusta, joista 32 on suunnattu 15–16-vuotiaille.

Kesätyöpaikkoja on todellisuudessa auki huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä yhdellä ilmoituksella haetaan usein kymmeniä tai jopa satoja kesätyönhakijoita.