7 kysymystä lisää Länsi-Suomen ja Satakunnan Kansan yhdistymisestä – grafiikka näyttää uuden lehden ilmestymisen

Kokosimme tähän uutiseen vastauksia kysymyksiin, joita lukijat ovat meiltä kysyneet yhdistymisuutisen jälkeen.

Länsi-Suomi ja Satakunnan Kansa yhdistyvät yhdeksi lehdeksi helmikuussa. Kokosimme vastauksia kysymyksiin, joita lukijat ovat meiltä kysyneet yhdistymisuutisen jälkeen.

Minkälaista palautetta on tullut lehtien yhdistymisuutisesta?

Palautetta lukijoilta on tullut maltillisesti. Eniten on tullut kriittistä palautetta lehden nimestä – Satakunnan Kansa Länsi-Suomi koetaan kömpelöksi ja pitkäksi.

Uuden lehden päätoimittaja Tomi Lähdeniemi sanoo, että yhdistelmänimi on arkikieleen kömpelö.

- Haluamme kuitenkin kunnioittaa yli satavuotiaita lehtibrändejä ja pitää molemmat nimet matkassa mukana. Kyse on enemmän teknisestä yksityiskohdasta. Nimi mahdollistaa myös sen, että Rauman seudulla ihmiset voivat edelleen puhua Länsi-Suomesta.

Onko yhdistymisuutinen näkynyt lehtien tilaajamäärissä?

Vain positiivisella tavalla. Sekä Länsi-Suomen tilaajamäärä että Satakunnan Kansan tilaajamäärä Raumalla on pienesti kasvanut sen jälkeen, kun suunnitelma lehtien yhdistämisestä julkaistiin.

- Tämä on osin yllättänyt meidätkin. Uskon, että se kertoo siitä, että asiakkaat ymmärtävät yhdistymisen perusteet ja suuret edut, Lähdeniemi sanoo.

Miten mainostajat ovat reagoineet lehtien yhdistymiseen?

Ilmoittajien palaute on ollut rohkaisevaa. Mainostaja-asiakkaat saavat jatkossa paremman peiton ilmoituksilleen Satakunnassa ja Sanoma-verkoston kautta mahdollisuuden näkyvyyteen televisiossa, radiossa tai vaikka Helsingin Sanomissa. Raumalla toimii jatkossa viiden henkilön myyntitiimi.

- Jotkut asiakkaat ovat olleet huolissaan nousevatko mainonnan hinnat pienemmille mainostajille liian korkeiksi. Olemme kuitenkin rakentaneet houkuttelevan hintaisia ratkaisuja kivijalkayrittäjien tarpeet huomioiden. Löydämme varmasti jokaisen budjetille sopivan ratkaisun uudesta lehdestä, Satakunnan aluemyyntijohtaja Marjaana Vilponen sanoo.

Raumalla, Porissa ja Huittisissa toimiva päivittäistavarakauppa Pick N Pay teki mainossopimuksen uuteen lehteen viime viikolla. Toimitusjohtaja Oskar Nyholm toivoo, että Länsi-Suomen ja Satakunnan Kansan yhdistymisestä syntyy vahva lehti, jota luetaan tarkasti.

- Yhdistyminen on meille hyvä asia. Uudessa lehdessä meidän viestimme ja tarjouksemme tavoittavat asiakkaat aiempaa paremmin. Lisäksi jatkossa minun ei mainostajana tarvitse ostaa ilmoituksia kahdesta eri paikasta, Nyholm sanoo.

Minä päivinä uusi lehti ilmestyy paperilla Rauman seudulla?

Nykyiset Länsi-Suomen tilaajat saavat helmikuun alusta alkaen Satakunnan Kansa Länsi-Suomen paperilehden kuten nykyisenkin lehden. Paperilehti jaetaan siis kotiin viitenä päivänä viikossa – kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina ja keskiviikkona. Näinä päivinä Länsi-Suomen tilaajat saavat digitaalisen näköislehden, jonka voi lukea verkosta ja kännykkäsovelluksesta. Ilmestymistä havainnollistaa oheinen grafiikka.

- Paperilehden ilmestyminen jatkuu Länsi-Suomen tilaajille entisellään, mutta uutena lisänä on, että maanantain ja keskiviikon lehti on luettavissa samaan hintaan näköislehtenä verkosta. Käytännössä palautamme joka päivä ilmestyvän lehden, Lähdeniemi sanoo.

Tilauksen voi lisämaksusta muuttaa myös sellaiseksi, että paperilehti tulee joka päivä kotiin, mutta maanantaisin ja keskiviikkoisin se jaellaan Rauman alueella Postin päiväjakelussa.

Raumalainen ilmestyy normaaliin tapaan keskiviikkoisin.

Nouseeko Länsi-Suomen tilaajien tilaushinta?

Voimassa olevien Länsi-Suomen tilausten hinta ei muutu lehtien yhdistyessä. Näin ollen samalla rahalla saa helmikuusta alkaen selvästi enemmän. Uusi lehti on paksumpi eli siinä on enemmän uutisia kuin nykyisessä Länsi-Suomessa.

- Juuri nyt Länsi-Suomen tilaaminen on todella kannattavaa, sillä edullisella hinnalla saa helmikuusta alkaen paremman lehden, Lähdeniemi sanoo.

Länsi-Suomen tilaajien ei tarvitse tehdä mitään, vaan tilaus muuttuu automaattisesti uuden lehden tilaukseksi.

Onko aivan varmaa, että uutisoinnissa ei unohdeta Lukkoa, pitsiviikkoa ja Rauman asioita?

Kyllä on. Raumalla työskentelee jatkossa kymmenen ammattijournalistin toimitus, joka keskittyy ennen kaikkea Rauman seudun uutisiin.

- Ydin on lukijoille läheinen ja merkityksellinen uutisointi. Raumalla työskentelevät toimittajat ovat kaupungissa tuttuja kasvoja ja heillä huikea määrä osaamista.

Voinko tilaajana vaikuttaa siihen, millainen uudesta lehdestä tulee?

Voit. Julkaisemme tällä viikolla tilaajille kyselyn, jossa kysymme toiveita uuden lehden sisällöstä.

- Luemme kaikki vastaukset tarkasti ja lupaamme, että uusi lehti käsittelee niitä asioita, joita lukijamme haluavat, Lähdeniemi sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut