750 varusmiestä antaa poliisille virka-apua Uudenmaan eristämisessä

Maavoimien joukkoja lähetetään muun muassa Porin prikaatista.

| Päivitetty

Puolustusvoimat tukee poliisia noin 40 kantahenkilökunnan sotilaalla ja 750 varusmiehellä Uudenmaan eristämisessä.

Hallitus päätti rajoittaa liikennettä Uudenmaan ja muun Suomen välillä. Tarkoitus on hidastaa koronaviruksen leviämistä. Koronatapauksista suurin osa on todettu Uudellamaalla.

– Poliisi valvoo Uudenmaan raja-aluetta yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa yhteensä 30 tarkistuspisteellä. Tarkistuspisteiden lisäksi liikkumisrajoitusta valvotaan aktiivisella liikkuvalla valvonnalla, joka keskittyy pienemmille teille, kertoo operaation johtaja, kertoo ylikomisario Heikki PorolaHelsingin poliisista.

Kulkemista rajoitetaan ainakin 19. huhtikuuta saakka.

Maavoimien joukkoja lähetetään muun muassa Porin prikaatista.

Muiden viranomaisten tukeminen on yksi Puolustusvoimien lakisääteisistä tehtävistä. Yhteistoimintaa harjoitelllaan monta kertaa vuodessa.

Muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua.

Tavaraliikenne kulkee ja ihmisetkin saavat liikkua esimerkiksi työn, elinkeinon, opiskelun tai yhteiskunnallisen luottamustoimen harjoittamiseksi. Henkilön on annettava poliisin pyynnöstä selvitys liikkumisensa syystä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut