750 varusmiestä antaa poliisille virka-apua Uudenmaan eristämisessä

Puolustusvoimat tukee poliisia noin 40 kantahenkilökunnan sotilaalla ja 750 varusmiehellä Uudenmaan eristämisessä.

Hallitus päätti rajoittaa liikennettä Uudenmaan ja muun Suomen välillä. Tarkoitus on hidastaa koronaviruksen leviämistä. Koronatapauksista suurin osa on todettu Uudellamaalla.

– Poliisi valvoo Uudenmaan raja-aluetta yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa yhteensä 30 tarkistuspisteellä. Tarkistuspisteiden lisäksi liikkumisrajoitusta valvotaan aktiivisella liikkuvalla valvonnalla, joka keskittyy pienemmille teille, kertoo operaation johtaja, kertoo ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista.

Kulkemista rajoitetaan ainakin 19. huhtikuuta saakka.

Maavoimien joukkoja lähetetään muun muassa Porin prikaatista.

Muiden viranomaisten tukeminen on yksi Puolustusvoimien lakisääteisistä tehtävistä. Yhteistoimintaa harjoitelllaan monta kertaa vuodessa.

Muiden maakuntien asukkaat eivät voi käydä Uudellamaalla. Jokaisella on kuitenkin oikeus palata koti- tai asuinpaikkakunnalleen. Vapaa-ajan matkustus ei ole sallittua.

Tavaraliikenne kulkee ja ihmisetkin saavat liikkua esimerkiksi työn, elinkeinon, opiskelun tai yhteiskunnallisen luottamustoimen harjoittamiseksi. Henkilön on annettava poliisin pyynnöstä selvitys liikkumisensa syystä.

Lisää aiheesta

Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – Useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta