Aallon terassitaloon pääsee tutustumaan kesän ajan

Alvar Aallon Euran Kauttualle suunnitteleman terassitalon ovet avautuvat yleisölle kesän ajaksi. Vuonna 1939 valmistuneen asuinkerrostalon yksi huoneisto on sisustettu Aallon ja Artekin huonekaluilla ja sisustustavaroilla. 

– Terassitalo on aiemmin ollut avoinna vain satunnaisesti. Näyttelyn rakentaminen mahdollistui yhden asunnon jäätyä keväällä tyhjilleen, kertoo Euran kulttuuritoimenjohtaja Sirpa Wahlqvist.

Huoneistonäyttely on koottu euralaisen Petri Helanderin ja somerolaisen Pertti Männistön huonekalukokoelmista.

Asunnossa on kesän ajan esillä myös Alvar Aalto Museon valokuvaajan Maija Holman valokuvanäyttely Alvar Aalto - Elämälle herkempi rakenne.

Aallon arkkitehtuurista kertovassa näyttelyssä on valokuvia sekä arkkitehdin kotimaisista että ulkomaisista kohteista, joita Holma kiersi kuvaamassa 1997 Aallon 100-vuotisjuhlakuvateosta varten.

Myös Ruukinpuiston tallissa on esillä Alvar Aaltoa. Alvar Aalto Satakunnassa -näyttely valmistui arkkitehdin syntymän 100-vuotisjuhlavuonna 1998. Näyttelyssä ovat esillä Aallon satakuntalaiset kohteet, joista Kauttuan terassitalo ja Villa Mairea Noormarkussa ovat keskeisemmät. 

Näyttely ovat avoinna 4.6.–9.8.