Aamu alkoi paikoin talvisena: autoja ojassa niin kasitiellä kuin Hinnerjoentielläkin, Eurassa puitakin raivattavana

Lukijamme maanantaiaamuna Eurassa ottama kuva osoittaa, että lunta oli tullut yön aikana ihan kunnolla. Lukijan kuva: Anssi Männistö

Eura on saanut yön aikana lumipeitteen.

– Pakkasta on vajaa yksi aste, ja lunta on ihan kunnolla maassa. Kai se tiellä vähän on tuollaista loskaa, mutta lunta on maassa varmaan sentin verran, kertoo Ala-Satakunnan alueen päivystävä palomestari Harri Salonen. Hänen asemapaikkansa on Eurassa.

Puoli kuuden jälkeen Hinnerjoentiellä oli suistunut auto ojaan, ja pelastuslaitos kävi nostamassa sen ylös. Myös seitsemältä pelastuslaitos sai hälytyksen Euraan samanlaisilla tiedoilla, mutta yksikkö oli vasta menossa paikalle Länsi-Suomen haastatellessa Salosta.

Lisäksi lumi on painanut puiden oksia, mikä on johtanut joihinkin vahingontorjuntatehtäviin, Salonen kertoo.

Auto oli suistunut tieltä myös valtatie 8:lla aivan Rauman ja Pyhärannan rajalla aamuyöllä 4.21., kertoo Varsinais-Suomen läntisen alueen päivystävä palomestari Eemu Hyvönen.

– Henkilöauto on ajanut ojaan ollessaan matkalla Turkuun päin. Osallisena oli yksi henkilö, Hyvönen sanoo.

Tien pinnassa ollut kosteus yhdistettynä pakkasen puolella yön aikana käyneeseen keliin saattoi tehdä Hyvösen mukaan tiet liukkaiksi.

– Muistuttaisin autoilijoita varaamaan työmatkaan sen viisi minuuttia lisää aikaa, niin ei tarvitse tuolla sitten liukastella, Hyvönen toteaa.

Juttua täydennetty 12.30: lisätty luminen lukijan kuva Eurasta.