Raumalla voi valita aamujään yläkoulun valinnaisaineeksi

Raumanmeren kasien ja ysien kiekkokurssi on kaupungissa uusi juttu.

Raumalla voi ensi lukuvuodesta lähtien valita yläkoulun valinnaisaineeksi jääkiekon. Valinnaisaine tulee tarjolle Raumanmeren peruskoulussa 8. ja 9. luokille. Valinnaisainelisäyksestä päätti sivistysvaliokunta koulun oman ehdotuksen pohjalta.

Jääkiekon lisäharjoitteluun tarkoitettu valinnaiskurssi on uusi. Yksi tavoitteista on oppilaan tottuminen aamuharjoitteluun ja sen vaatimuksiin. Samalla lisätään jäällä tapahtuvan erikoisharjoittelun vuosittaista määrää ja laatua.

Sivistysvaliokunta päätti myös syksyllä ovensa avaavan Pohjoiskehän koulun valinnaisaineista 5. ja 6. luokille. Valita voi yhdeksästä eri valinnaisaineesta. Käsityön, kuvataiteen, musiikin ja liikunnan ohella valikoimaan kuuluu englannin kieli, ilmaisutaito, ohjelmointi ja robotiikka sekä elämänhallinta.

Lapin koulussa uutena valinnaisaineena alkaa vaateompelu. Uutta Rauman koulumaailmassa on myös se, että englanti alkaa tulevana syksynä A1-kielenä jo ekaluokkaisille, kun se on aiemmin alkanut peruskoulun toisella luokalla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut