Aamupalaveri käynnistää toimituksen päivän – luokilla mahdollisuus osallistua Uutisten viikolla

Länsi-Suomen toimituksen päivä käynnistyy aamupalaverilla. Koululuokilla on nyt mahdollisuus osallistua palaveriin etänä omista luokistaan. Myös osa toimittajista osallistuu aamupalaveriin etäyhteyden päästä. Kuva: Anu Elo


Uutisten viikkoa eli entistä Sanomalehtiviikkoa vietetään kouluissa taas tammikuun ja helmikuun välisellä viikolla.

Tänä vuonna viikon iskulause on Ymmärrä tulevaisuuttasi. Sillä viitataan viime aikojen isoihin uutisaiheisiin ja niiden herättämään huoleen ja hämmennykseen.

Omaa ajatteluaan ja myös kriittistä medialukutaitoa voi rakentaa muun muassa luotettavan uutismedian avulla.

Siksi Uutisten viikolla Länsi-Suomi tarjoaa kouluille mahdollisuuden tutustua paikalliseen sanomalehteen maksuttomalla digilehden lukuoikeudella. Rauman, Eurajoen ja Pyhärannan kouluihin voi tilata myös paperiversion Länsi-Suomesta.

Lisäksi luokat voivat tutustua toimituksen työhön etänä. Tarjoamme viidelle luokalle mahdollisuuden osallistua toimituksen arkipäivien aamupalavereihin.

Palavereissa oppilaat saavat äänensä kuuluviin, sillä he voivat toimittajien tavoin osallistua muun muassa juttujen ideointiin, näkökulmien ruotimiseen ja haastateltavien pohtimiseen.

Henkilökohtaisempaa osallistumista Uutisten viikon tapahtumiin on kirjoittaa Länsi-Suomen mielipidesivulle mistä tahansa itselleen tärkeästä aiheesta.

Vinkkejä sanomalehden käytöstä opetuksessa löytyy osoitteesta: uutismediakasvatus.fi/uutistenviikko/


Tilaa Länsi-Suomen digilehden lukuoikeudet ja/tai paperilehti (paperilehti mahdollista toimittaa vain Rauman, Eurajoen ja Pyhärannan kouluihin): tilaukset@lansi-suomi.fi tai Riikka Valtonen 010 8336 205, Tiina Rintanen 010 8336 204 tai maksuton palvelunumero (ma–pe klo 8–16 p. 0800 398 338) viimeistään ke 25.1.
 

Ilmoittaudu toimituksen aamupalaveriin: kaija.ulmanen@lansi-suomi.fi viimeistään ke 25.1.
 

Kirjoita mielipidekirjoitus: toimitus@lansi-suomi.fi.