Aamuvirkkuja ratsataan ensi viikolla liikenteessä

Liikkuva poliisi järjestää 18.-22. maaliskuuta aamuliikenteen valvontaan keskittyvän Operaatio Aamuvirkun. Valvontaan osallistuvat Liikkuvan poliisin Turun, Tampereen, Jyväskylän, Porin ja Seinäjoen yksiköt.

Valvontaa suunnataan sekä taajamiin että taajamien ulkopuolelle, ja valvonnassa huomioidaan erityisesti työmatka-, koululais- ja päiväkotiliikenne. 

Nyt toteutettavalla valvonnalla Liikkuva poliisi pyrkii kiinnittämään autoilijoiden huomiota aamuisen liikenteen riskeihin.

Liikkuvan poliisin mukaan yön hiljaisten tuntien jälkeen vilkastuva aamun liikenne on selvästi nähtävissä myös liikennevahinkotilastoista. Onnettomuuksien lukumäärä lähtee nousuun kello 06 jälkeen ja pysyy korkeana aina varhaisillan tunteihin asti.

Toisaalta rattijuoppojen osuus kaikista maanteiden henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista on suuri vielä kello 07:n saakka. Viikonpäivistä onnettomuuksia tapahtuu eniten arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Tilastojen mukaan maaliskuu on vielä selvästi talvikuukausi, jolloin onnettomuuksia tapahtuu lukumäärällisesti paljon.

Talviajan tyypillisiä onnettomuuksia ovat peräänajo- ja risteysonnettomuudet.