Ääretön kuivuus ja ihmisten huolimattomuus on ankea yhdistelmä – Raumalla kolme pientä maastopaloa myöhään sunnuntaina ja varhain maanantaina

Pelastuslaitos sammutteli yövuorossa useammankin maastopalon. Kuvituskuva.

Raumalla vietettiin sunnuntaista maanantaihin jos ei nyt aivan maastopalojen yötä, niin ainakin iltaa ja aamua. Pelastuslaitos sai kaikkiaan kolme hälytystä pienistä maastopaloista Raumalla.

Ensimmäinen tuli puoli kahdentoista aikaan sunnuntai-iltana, kun Mälikäntiellä paloi neljän neliön verran aluskasvillisuutta.

Lisäksi maanantaiaamuna syttyi kaksi paloa lähellä toisiaan Äyhönjärven tuntumassa. Ennen puolta kuutta Äyhönjärventien osoitteella tulleessa hälytyksessä oli kyse ilmiliekillä palaneesta kannosta ja juurakosta.

Pumpputielle vesilaitoksen taakse pelastuslaitos puolestaan hälytettiin kuuden aikaan. Maastoa paloi siellä seitsemisen neliötä.

Tehtävistä Länsi-Suomelle kertonut päivystävä palomestari Sauli Virtanen toteaa, että takana on paitsi pitkään jatkunut kuiva kausi, myös ihmisten huolimaton käytös.

– Eihän näistä pysty sanomaan, ovatko ne tupakantumpista lähteneet tai onko joku sytyttänyt näitä tahallaan. Itsestään nämä eivät syty, vaan ihmisten käytöksellä on osuutta asiaan, uumoilee Virtanen.