Aarne Pelkonen ja Tuomas Katajala järjestivät korona-ajan Johannes-passion: se tulee suorana lähetyksenä Kallion kirkosta pitkäperjantaina

Aarne Pelkosen (kuvassa) ja Tuomas Katajalan ideoima Johannes-passio esitetään Yle Areenassa ja radio ykkösellä pitkänäperjantaina. Konsertti striimataan Kallion kirkosta Helsingistä.

Kun ammattilaulajilta jäivät pääsiäisajan yleisökonsertit väliin, he ideoivat koko maahan striimattavan passiokonsertin.

Suora lähetys Bachin Johannes-passiosta alkaa Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä 10.4. kello 19.02.

Konsertti pidetään ilman paikalla olevaa yleisöä.

Produktio lähti liikkeelle kun raumalaislähtöinen laulaja Aarne Pelkonen pohti kollegansa, tenori Tuomas Katajalan kanssa, että olisi hienoa päästä esittämään passiota koronasta huolimatta.

– Koronan vuoksi kaikki konsertit, myös passioesitykset on peruttu, samoin omat Johannes- ja Matteus-passiokonserttini. Monille passiokonsertti on tärkeä osa pääsiäiseen hiljentymistä, joten päätimme Tuomaksen kanssa tehdä asialle jotakin, Pelkonen kertoo.

Esiintymispaikka löytyi Kallion kirkosta Helsingistä, Mukaan lähti Yleisradio ja laulajat saivat projektilleen myös rahoituksen.

Katajala esiintyy evankelistana ja tenorisolistina, Jeesuksen osan ja bassoaariat laulaa Pelkonen. Pilatuksena ja Pietarina kuullaan Elja Puukkoa, sopraanosolistina Helena Juntusta, alttona Monica Groopia ja toisena tenorina Tommi Niskalaa.

Orkesterina on nelihenkinen soitinyhtye.