Ahvenjärvi muistuttaa kotiseutuidentiteetistä kuntamyllerryksen keskellä

Kristillisdemokraattien raumalainen kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi katsoo, että ihmisten tarve kotiseutuidentiteetin säilyttämiseen ei saa unohtua tulevassa kuntauudistuksessa.

– Olen huomannut, että ihmiset ovat huolissaan tärkeimpien lähipalveluiden puolesta. Monet pelkäävät myös vaikutusmahdollisuuksien kaventuvan ja ovat kokeneet oman kotiseutuidentiteettinsä olevan uhattuna.

Ahvenjärven mukaan mahdollisissa kuntaliitoksissa pitäisi luoda toimivia tapoja paikallisten käytäntöjen tukemiseen hallintomuutoksista huolimatta.

Hän osallistui SuomiAreenan paneeliin tiistaina Porissa, jossa myös yleisö sai esittää kysymyksiä. Kunnallisverolinjaukseen Ahvenjärvellä oli vastaus valmiina.

– Mielestäni olisi yleisen oikeustajun mukaista, että myös pääomaverosta maksettaisiin jonkinlainen kuntaosuus, jota olemme myös puolueena esittäneet mm. eduskuntavaaliohjelmassamme.

Hän harkitsisi lisäksi kunnallisverolle ylärajaa.

– Esimerkiksi 25 prosenttiyksikköä alkaa olla jo kipurajalla. Eikä ainoastaan kunnallisveron osalta, vaan myös kuntien velkaantumiselle olisi määriteltävä katto, Ahvenjärvi jatkoi.