Äidin kanssa FB-kaveri, isän kanssa ei

Anna (edessä), Heta (vas.) ja Lotta Nissinen ovat ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Perheen yhteinen media on WhatsApp, jonka kautta vanhempien Pauliina Paavolan ja Timo Nissisen kanssa sovitaan mm. harrastusmenoista. Kuva: Juha Sinisalo

Timo Nissisen ja Pauliina Paavolan perheessä eniten käytetty sosiaalinen media on WhatsApp.

– Sitä käytetään lähinnä mahdollisista menoista ja esimerkiksi harrastuksista sopimiseen, kertoo perheen Pauliina-äiti.

Anna Nissinen, 11, on juuri saanut oman älypuhelimen, mutta hän käyttää sitä vain kavereiden kanssa yhteyden pitämiseen WhatsApp -ryhmien välityksellä.

Perheen vanhemmat tytöt Heta Nissinen, 14, ja Lotta Nissinen, 16, viettävät aikaansa myös Instagramissa ja Snapchatissä.

– Kaikki kaveritkin käyttävät samoja, Lotta perustelee.

Nissinen-Paavolan perheen isä on ollut Facebookissa jo kauan, joten lapset ovat tottuneet jo pienempinä siihen, että vanhemmatkin ovat sosiaalisissa medioissa. He eivät pidä vanhempien sosiaalisissa medioissa käymistä nolona tai kiusallisena.

– Ehkä isän tai äidin läsnäolo somessa olisi noloa, jos he tulisivat esimerkiksi kommentoimaan Instagram-kuviani, Lotta kertoo naureskellen.

Heta ja Lotta ovat äitinsä Facebook-kavereita, mutta eivät isän. Isä uskoo asian johtuvan siitä, että hän julkaisee Facebookissa päivityksiä, jotka eivät juurikaan kiinnosta tyttöjä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.