Aila-myrsky aiheuttaa tuulivahinkoja etenkin maan länsiosassa

Myrskyn ennakoidaan kestävän poikkeuksellisen pitkään.

Pian sen pitäisi alkaa, Aila-myrskyn siis.

Suomeen odotetaan illan aikana lännestä saapuvaa syvenevää matalapainetta, joka tuo mukanaan rankkasateita ja myrskypuuskia.

Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona päivällä tekemän ennusteen mukaan pohjoisenpuoleinen tuuli aiheuttaa vahinkoja erityisesti Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.

Kestää torstai iltapäivään

Myrskyn ennustetaan kestävän keskiviikkoillasta torstai-iltapäivään.

– Rannikon läheisyydessä vahingot voivat olla alueellisesti melko vakavia. Rajujen tuulenpuuskien jakso kestää paikoin lähes vuorokauden, mikä hidastaa ja vaikeuttaa vahinkojen korjaamista, todetaan Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Myöhemmin torstaina voimakkaita puuskia esiintyy myös muualla maan etelä- ja keskiosassa.

– Myrsky on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen voimakas ja pitkäkestoinen. Vaikka tuuliennätyksiä ei lyödä, tilanteessa on läsnä monia vahingoille altistavia tekijöitä, kuten maaperän roudattomuus, myrskypuuskien pitkä kesto sekä puissa olevat lehdet, sanoo päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka Ilmatieteen laitokselta.

Merialueista Aila-myrsky koettelee etenkin Pohjanlahtea, missä myrskyisää tuulta esiintyy jo keskiviikkoiltana.

Torstain vastaisesta yöstä alkaen pohjoismyrskyä esiintyy myös etelämpänä olevilla merialueilla, ja lisäksi useilla merialueilla aallokko on kovaa.

Myrskyyn liittyy myös runsaita sateita, jotka painottuvat maan keskiosaan sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläosiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut