Aila-myrsky juoksutti Satakunnan pelastuslaitosta ympäri maakuntaa: yhteensä lähes 350 tehtävää

Kuva: Juha Sinisalo

Pelastuslaitoksen väki pysyi kiireisenä Aila-myrskyn puhurissa: keskiviikon ja torstain aikana kirjattiin yhteensä lähes 350 tehtävää.

Ensimmäinen myrskytehtävä kirjattiin keskiviikkoillalla kello 20.50. Tahti kiihtyi yöllä kahdesta eteenpäin, minkä jälkeen tehtäviä riitti yhtämittaisesti aina torstaihin kello 16 asti.

Tehtävät painottuvat rannikon läheisyyteen ja suurin osa niistä oli luokkaa 461, mikä tarkoittaa pientä vahingontorjuntatehtävää. Tyypillisimpänä tehtävänä oli tien tai rakennuksen päälle kaatunut puu.

– Aila-myrskyyn liittymättömiä tehtäviä oli vuorokauden vain yhdeksän, joten saimme keskittyä pääasiassa myrskyvahinkoihin. Yksiköitä myrskytuhojen raivaukseen osallistui 54 ja henkilöitä tehtävillä oli arvion mukaan yhteensä noin 170, pelastuslaitos kertoo Facebook-päivityksessään.

– Pitkäkestoiset tehtävät ovat aina hyvin kuormittavia, mutta henkilöstö jaksoi hyvin. C tehtäväluokka ja suuri yksikkömäärä mahdollistivat tauot ja riittävän huollon.

Pelatsulaitoksen väki muistuttaa myös, ettei sähkölinjojen päälle kaatuneita puita pidä itse yrittää poistaa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rihtniemessä myös surffattiin – "Kun Suomessa muita kehotetaan pysymään sisällä, on yleensä surffaajan paras keli lähteä ulos"

Perjantaiaamuna yhä reilut 20 000 sähköttä Aila-myrskyn jäljiltä

Vain tilaajille Aila-myrsky tempaisi Rihtniemessä mökin katon sijoiltaan: "Meillä on ollut mökki vuodesta 1982 asti, eikä tällaisia tuulituhoja ole ollut koskaan aikaisemmin"

Vain tilaajille Rihtniemen pahat vedet eivät ole vain myytti, sillä luonnonolot luovat potentiaalia vaarallisille aalloille