Ailan jälkien korjaaminen jatkuu – Rauman seudulla vieläkin kymmeniä asiakkaita ilman sähköä

Aila-myrsky teki rumaa jälkeä muun muassa Rauman saaristossa. Tässä näkymä Kulhastentieltä. Kuva: Rauman Energia

Aila-myrskyn jälkien korjaaminen jatkuu Rauman seudulla edelleen. Kymmeniä Rauman Energian ja Vakka-Suomen Voiman asiakkaita oli vielä maanantaina iltapäivällä sähköä vailla, vaikka vikoja korjattiin läpi viikonlopun.

Rauman saaristossa päästiin korjaustöihin paikoitellen vasta maanantaina. Hommaa riittää, kun kaikille palautetaan sähköt ja linjoille kaatuneet puut poistetaan.

Yli 12 tunnin keskeytyksistä hyvitetään sähkömarkkinalain mukaiset vakiokorvaukset asiakkaille automaattisesti.

Häiriökartta maanantaina iltapäivällä.

Suomen metsäkeskuksen mukaan laajimmat tuhoalueet olivat Satakunnan rannikolla sekä Vaasan ja Kokkolan seudulla. Näillä alueilla tuhoutuneen puuston arvo on 10-15 miljoonaa euroa.

Myrskyn kesto oli kuitenkin poikkeuksellisen pitkä. Vahinkoja aiheuttavia kovan tuulen puuskia oli länsirannikolla 10–20 tunnin ajan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Pakastimet sulavat ja varavirtapankkeja ladataan nyt aurinkokennolaturilla – Aila-myrskyn jäljiltä on edelleen lukuisia sähköttömiä kotitalouksia

Vain tilaajille Rihtniemessä myös surffattiin – "Kun Suomessa muita kehotetaan pysymään sisällä, on yleensä surffaajan paras keli lähteä ulos"

Vain tilaajille Aila-myrsky tempaisi Rihtniemessä mökin katon sijoiltaan: "Meillä on ollut mökki vuodesta 1982 asti, eikä tällaisia tuulituhoja ole ollut koskaan aikaisemmin"

Aila-myrsky juoksutti Satakunnan pelastuslaitosta ympäri maakuntaa: yhteensä lähes 350 tehtävää

GALLERIA: "Aila" työllisti pelastuslaitosta ja katkoi sähköjä Rauman seudulla – katso lukijoiden kuvat myrskytuhoista