Äitiyspakkaukset noudetaan Matkahuolloista, Siwoista ja Valintataloista

Kelan jakamat äitiyspakkaukset siirtyvät 12. tammikuuta alkavasta viikosta lähtien Matkahuollon kuljetettaviksi. Uuden yhteistyön myötä vastaanottajat voivat jatkossa noutaa pakkauksensa helposti lähimmästä Matkahuollosta, Siwasta, Valintatalosta tai muusta Matkahuollon pakettipisteestä. 

Jatkossa on tarkoitus, että äitiyspakkauksen saaja voisi äitiysavustuksen hakuvaiheessa ilmoittaa mihin pakettipisteeseen pakkauksensa haluaa. Noutopaikaksi voi siten valita omaa kotia lähimmän pisteen sijasta jonkin toisen päivittäisiin asiointireitteihin paremmin soveltuvan noutopaikan.

Matkahuollon verkostoon kuuluu lähes 1 100 pakettipistettä, joista useimmat ovat avoinna joustavasti kaikkina viikonpäivinä.

– Laajoista aukioloajoistaan tunnetut Siwat ja Valintatalot tarjoavat jatkossa vaivattoman tavan noutaa kenties vuoden odotetuin paketti. Näin voimme palvella kauppojemme lähialueiden asukkaita entistä paremmin ja helpottaa tulevan vauvaperheen arkea. Olemme välittäneet viimeisten viiden vuoden aikana reilusti yli 10 miljoonaa pakettia 660 kaupastamme, joten kokemuksemme pakettipalvelun toteuttamisesta on vahva, Suomen Lähikaupan palvelujohtaja Petri Toivonen sanoo.

Yhteistyön myötä saapuneista pakkauksista ilmoittaminen nopeutuu, sillä Matkahuolto lähettää vastaanottajalle tiedon tekstiviestillä heti, kun lähetys on noudettavissa. Äitiyspakkausta hakiessa onkin tärkeää merkitä gsm-numero ja antaa suostumus puhelinnumeron toimittamisesta edelleen äitiyspakkauksen kuljettajalle, jotta saapumisilmoitus voidaan lähettää tekstiviestillä eikä vastaanottajan tarvitse odottaa kirjeilmoitusta.

Kela jakaa vuosittain noin 40 000 äitiyspakkausta. Äitiyspakkausten hankinnasta ja logistiikasta vastaa Kelan kokonaistoimittaja CT-Logistics Hankinta Oy, joka on osa Logistikas-konseptia. Suomalainen äitiyspakkaus on ainutlaatuinen maailmassa ja se kerännyt paljon positiivista huomiota myös kansainvälisesti.