Ajokeli heikkenemässä tästä päivästä alkaen – tuuli voi yltyä lähipäivinä jopa vaarallisiin lukemiin

Kova tuuli katkoi oksia ja puita elokuun alussa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Ajokeli heikkenee tästä päivästä alkaen, varoittaa Fintrafficin tieliikennekeskus. Lähipäiville on luvassa heikkoa ajokeliä, kun kova puuskittainen tuuli voimistuu suuressa osassa Suomea ja yltyy osassa maata jopa vaarallisen voimakkaaksi.

Myös Satakuntaan on annettu tiistaille ja keskiviikolle kovan tuulen varoitus. Varsinais-Suomen puolella tuuli voi huomenna yltyä vaarallisiin lukemiin. 

– Nyt on syytä varautua siihen, että lähipäivinä tuuli yltyy jopa vaarallisiin lukemiin aivan eteläisintä Suomea myöten. Liikenteessä kannattaakin olla erityisen valppaana ja pitää molemmat kädet tiukasti ratissa, sillä puuskittainen sivutuuli riepottelee autoa helposti, sanoo tiedotteessa liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Fintrafficin mukaan Pohjois-Suomeen on tulossa myös sateita, joista osan ennustetaan tulevan myös räntänä ja lumena.

Jopa 40 senttimetriä lunta Lappiin?

Maanantaina Forecan meteorologi Anna Latvala arvioi, että Lapin etelä- ja keskiosassa on tulossa sadetta tämän päivän ja huomisen aikana yhteensä 25–50 millimetriä, paikoin jopa enemmän.

Foreca ennustaa, että Pohjois- ja Keski-Lappiin osuu tänään ja huomenna myös lumisateita.

– Paikoin Keski-Lapissa voi suuri osa sateesta olla lunta tai räntää, hurjimmissa ennusteissa lumikertymät ovat jopa 15 senttimetristä lähemmäs 40 senttimetrin lukemia, arvioi Latvala.

Tänään lumisateiden ennustetaan painottuvan läntiseen Lappiin.

Emmi Tilvis, STT