Ajokorttiuudistus laski hintoja – yksi autokoulu joutui lopettamaan Raumalla

Ajosimulaattorissa Kamilla Kajokalliota opastaa Maarit Sandholm-Maikola. Uusi simulaattori saatiin Sandholmin autokoululle elokuussa. Kuva: Juha Sinisalo

Heinäkuun alussa voimaan tullut ajokorttiuudistus on laskenut henkilöautokortin hintaa. Raumalla uudistuksen seuraukset eivät ole olleet ainoastaan myönteisiä.

Rauman Autokoulun yrittäjä Juha Vuorenmaa on joutunut hiljattain lopettamaan autokoulunsa. Hän ihmettelee, mihin suuntaan ajo-opetusta halutaan uudistuksella viedä.

– Aiemmin ajo-opettajat tässä maassa valmistuivat kahdesta koulusta ja olivat varmasti ammattitaitoisia. Nykyään ajo-opettajaksi ryhtymiseen riittää viiden vuoden ajokokemus, ilmoitus opetuksen aloittamisesta ja muutaman kymmenen euron lupamaksut, Vuorenmaa kuvailee.

Lainojen vertailupalvelu Talouteni.fi:n blogissa julkaistiin eilen vertailu B-ajokortin suorittamisen hinnoista yli 10 000 asukkaan kaupungeissa. Mukana on 71 kaupunkia.

Vertailuun merkityt hinnat perustuvat Autokouluhinnat.fi-sivustolle ilmoitettuihin hintoihin. Mukaan vertailuun otettiin myös satunnaisotannalla autokouluja, jotka eivät ole ilmoittaneet hintatietojaan sivulle.

Raumalla B-ajokortin suorittamisen hinnan keskiarvo oli vuonna 2017 vertailun mukaan 1900 euroa, kun taas uudistuksen jälkeen keskiarvo on 1285. Pori on päässyt vertailussa maan edullisimmaksi kaupungiksi 941 euron keskiarvolla.

Maarit Sandholm-Maikola Sandholmin autokoulusta ihmettelee, miksi Rauman ja Porin välillä on vertailussa niin suuri ero.

– Verkkosivu, jonka perusteella vertailu on tehty, ei ole täysin luotettava. Raumalla ja Porissa autokoulujen hinnoissa ei ole suurta eroa, Sandholm-Maikola toteaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.