Ajoneuvoveron ehdot saisivat jo tarkentua, sanoo motoristi

Monet moottoripyöräilijät seuraavat ajoneuvoveroasiaa, joka vaikuttanee selvästi ensi ajokauteen. Pekka Arvo on vakuuttanut trikensa moottoripyöränä eikä erikoisajoneuvona, ja siinä on toistaiseksi ympärivuotinen vakuutus. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pekka Arvo on moottoripyöräillyt noin 20 vuotta eikä pidä vakuutusten hintaa hirvittävänä täysillä bonuksilla. Myös perheen emännällä on moottoripyörä.

Tuleva ajoneuvovero käytäntöineen saisi jo tarkentua, mies tuumaa. Se tuskin hänelle rakasta harrastusta lopettaa, mutta tilanne saattaa osalle motoristeja erilainen.

Jos veron pystyy välttämään poistamalla moottoripyörän liikennekäytöstä, entistä useampi harrastaja jättänee pyöränsä talliin tai vähintään lyhentää ajokauttaan, jos vero maksetaan vain käyttöajalta. Näin ennakoi sekä Arvo että esimerkiksi Suomen motoristit ja Modified Motorcycle Association of Finland.

Motoristien määrä ei helpolla muutenkaan kasva, koska ajokorttimuutosten myötä polku motoristiksi on kallistunut, toteaa jälkimyyntipäällikkö Mikko Väisänen Moto-Raumasta.

Liikennevakuutuslaki uudistuu vuodenvaihteessa, kun taas viime marraskuussa muuttuivat moottoripyörien liikennekäytöstäpoiston ehdot.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.