Akateeminen Kiuas-Seura palkitsi Kivikylän ryynimakkaran kategoriansa parhaana

AKS valitsee parhaat uutuusmakkarat nyt 20. kertaa. Kuvituskuva: Esa Urhonen

Akateeminen Kiuas-Seura ry on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista kaikkein parhaat pisteet sai grillimakkarasarjan voittaja, Metsärannan Liha Oy:n valmistama Jalopätkä.

– Makua tuntuu paljon, jälkipolttoa reilusti, oikein valloittava makkara!, summasi puheenjohtaja seuran Jyri Jämsä.

Ryynimakkaroiden sarjassa korkeimmat pisteet nappasi Kivikylän kotipalvaamon gluteeniton Palvarin ryynimakkara. Ryynäriä kiiteltiin mukavasta rasvasta, jälkimausta sekä fiiliksestä, että ryynimakkararintamalle on onnistuttu kehittämään jotain uutta.

Kaikki korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet kuusi makkaraa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n XXVIII vuosijuhlan yhteydessä 21. syyskuuta.

Tiesitkö?

  • Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 949 kertaa.
  • Tämän maistelukauden (1.9.2018 - 31.8.2019) aikana pidetyissä 22 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 146 makkaraa, joista 119 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.
  • Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken.
  • AKS on täysin riippumaton ja toimii kuluttajanäkökulmasta.
  • AKS valitsee parhaat uutuusmakkarat nyt 20. kertaa.